vrijdag 30 december 2016

Twee soorten chocolate bark voor Kerst en Oud en Nieuw

Vorige week maakte ik een heerlijke chocolate bark voor de Kerst. Het recept deelde ik op Facebook en Instagram. Gisteren maakte ik er weer eentje. Dit keer met zilveren en gouden musketzaadjes speciaal voor Oud en Nieuw. Leuk om Oudejaarsavond neer te zetten of op Nieuwjaarsdag cadeau te geven (niet iedereen gaat dan lijnen). Lees verder voor beide recepten.


De top 10 - Salades voor op toast

Met verjaardagen is het vaak makkelijk om een paar bakjes salades te kopen, er stokbrood of toast bij te halen en dit dan neer te zetten voor de gasten. Toastsalades zijn heel erg leuk om zelf te maken en ook erg makkelijk om zelf te maken. Ik heb een overzicht voor je gemaakt.


vrijdag 23 december 2016

Bladerdeeg met vanille roomijs en warme appeltjes

Vorige week kreeg ik bezoek van twee lieve dames die drie bakken roomijs voor mij meenamen van Dickninghe IJsdelicatessen. Ik had de vraag gekregen of ik ze wilde testen en ja, dat wilde ik wel. Ik ben namelijk gek op ijs en vooral op goed ijs. Ik kan niet zo heel veel eten door mijn gbp en als ik dan iets eet wil ik er graag van genieten.

Ik maakte vanavond met het vanille ijs dit heerlijke nagerecht. Vast geoefend voor straks met de Kerst. Ik had het al eerder willen maken voor de foto's maar ik was te druk. Gelukkig hebben we nog een paar dagen zodat je het ook kunt maken.


donderdag 22 december 2016

Pizzarette (pizzaoven) feestje

Sinds enkele jaren is de pizzaoven in opmars in Nederland. Het is een oventje dat je op tafel zet zodat iedereen zijn eigen mini pizza kan maken. Er zitten spatels bij en een uitsteekvorm om rondjes deeg uit te steken. De eerste pizzaovens (merk: Pizzarette) waren nog lastig verkrijgbaar. Tegenwoordig kom je ze tegen bij bijna alle huishoudzaken of online bij Bol.com.

Wij hebben er al jaren eentje voor zes personen wat ik een fijne maat vind. Je hebt ze ook voor vier personen maar als er iemand extra komt eten is zes handiger. Ook is er een achtpersoons verkrijgbaar maar voor de prijs van de achtpersoons zou je twee kleinere kunnen neerzetten en dat zou ik persoonlijk dan liever doen. Zoals je op de foto ziet werd hier de Pizzzarette voor tien personen gebruikt. Dat is te doen. Eerst een voorafje, de kinderen laten beginnen met de eerste pizza's en dan om en om pizza's laten maken. Wij zetten er ook weleens een grillplaats of een gourmetstel bij of ik maak nog een schaal lasagne om te combineren met de pizza's.

Ik leen de Pizzarette regelmatig uit. Omdat ik dan vaak de vraag krijg wat ervoor in huis gehaald moet worden, kom ik met wat suggesties. Je kunt het zover uitbreiden als je zelf wilt.

Heb je geen pizzaoven, lees dan toch verder. Je kunt nml. ook heerlijke pizza's in een gewone oven maken.


woensdag 21 december 2016

De top 10 - Koude sausjes voor bij de gourmet, fondue, steengrill, bbq

Het is niet moeilijk om kant en klare saus te kopen maar het is ook heel goed te doen om zelf sausjes te maken. Het grote voordeel van zelf maken is dat je de meeste basisproducten vaak al in huis hebt en dat je er ook kleine beetjes van kunt maken. Blijf je tenminste niet met allemaal half gevulde flesjes zitten. Hieronder een opsomming van de lekkerste koude sausjes.


dinsdag 20 december 2016

Eton mess maar dan net even anders

Eton mess is een traditioneel Engels nagerecht wat je heel vlot kunt maken en wat (bijna) iedereen graag eet. Zoek je dus nog een snel en lekker nagerecht dan kan ik deze zeker aan raden. Officieel is het een combinatie van opslagen slagroom, verse aardbeien en stukjes merengue. Ik deed het iets anders omdat ik graag varieer.


vrijdag 9 december 2016

Lichtroze rocky road fudge voor prinsesjes

Of voor wie zich een prinses voelt. Ik maakte lichtroze fudge en die maakte ik extra feestelijk met roze perensuiker erdoor en aardbeien koekjes erop. De perensuiker lost niet op in de fudge waardoor je een heerlijke knisperende beet hebt. Wil je het ook maken, dan volgt hier het recept.


maandag 5 december 2016

Ketjap drumsticks uit de slowcooker

Nu ik een slowcooker heb wil ik natuurlijk meteen van alles uitproberen en zo maakte ik laatst drumsticks in de slowcooker. Hier thuis zijn ze niet zo van het kluiven maar deze vielen net als de spareribs zo van het bot dus er kwamen geen vieze handen aan te pas. Weer een blijvertje dus. En de smaak? Geweldig! Ik had me laten inspireren door mijn eigen recept van de kip, ketjap cashew met risotto.


zaterdag 3 december 2016

Chocoladelepels om chocolademelk mee te maken

Er zijn genoeg mensen die je het hele jaar blij kunt maken met warme chocolademelk maar mijn voorkeur gaat uit naar deze periode van het jaar. Op het moment dat het ijskoud is buiten, dat je met rode konen en verkleumde handen binnenkomt, vind ik een beker chocolademelk het allerlekkerst.

Vaak zie je dat er kant en klare chocolademelk wordt opgewarmd of het wordt op de ouderwetse manier gemaakt met melk, cacaopoeder en suiker. Beide natuurlijk lekker (als het maar warm en zoet is) maar ik heb nu iets leuks waardoor het drinken van de warme chocomelk gewoon een extra feestje wordt. Ik heb namelijk de chocoladelepel, kortweg chocolepel of chocololly, ontdekt. Deze chocolepel is niet moeilijk om te maken. Waarschijnlijk kan je zelf ook wel bedenken hoe het moet maar via deze blog ga ik je toch proberen wat richtlijnen te geven.