vrijdag 27 mei 2016

Glaasjes gevuld met gemengd fruit en appeltaartdeeg

Ik vind het erg leuk om gebak in kleine glaasjes te maken. Het is meteen geproportioneerd en je kunt ze makkelijker kwijt in de koelkast. Ik deed het al met de roomkaas vruchtenglaasjes en de banoffee maar wilde ook graag iets uit de oven proberen. Nu zijn mijn glaasjes officieel gemaakt voor waxinelichtjes dus kunnen ze tegen hitte. Ben het gaan testen in de oven nadat we een pizza hadden gegeten en dat ging goed. Voortaan heb ik er dus weer een reden bij om de glaasjes te pakken.

Let wel op, wil je kleine glaasjes in de oven gebruiken, wees er zeker van dat ze hitte bestendigd zijn.


woensdag 25 mei 2016

Nieuw Feestbuffetten.nl

Ik wil het van de daken schreeuwen dus dan doe ik dat ook. VANAF NU KOOK IK OOK VOOR JOU! Bekijk snel mijn nieuwe website en like mijn facebookpagina. Ik heb er ontzettend veel zin in. En ik beloof het bij deze, ik blijf ook bloggen! 

dinsdag 24 mei 2016

Havermoutpannenkoeken met warme appeltjes van Great Little Kitchen

Ik heb iets nieuws hier op mijn blog. Ik heb meegedaan aan de foodblogswap. Ik had er weleens over gelezen maar wist niet waar ik mij aan kon melden tot ik lid werd van een groep met foodbloggers op Facebook. Op deze groep worden er maandelijks foodbloggers aan elkaar gekoppeld en dan mag je iets maken en publiceren van een andere blog. Het leuke is dat je er dan ook weer je eigen draai aan moet geven en daar ben ik erg goed in. Ik lees vaak maar één keer en dan begin ik gewoon en zie ik wel waar ik eindig.

Ik had de eer iets te mogen uitzoeken op de website van Great Little Kitchen van Stephanie waar naast heerlijke recepten ook een rubriek op staat met "Een kijkje in de keuken van...". Erge leuke rubriek, zeer creatief gevonden.

Het recept wat ik heb uitgekozen zijn havermoutpannenkoeken. Great Little Kitchen is gek op pannenkoeken en stak me aan. Ik maak ze eigenlijk bijna nooit. Als wij ze eten is het ook als avondmaaltijd en niet als ontbijt. Maar, ik ga ze zeker weten vaker maken, was erg lekker.


zondag 22 mei 2016

De top 10 - Tapas

Het is weer tijd voor een Top 10. Tapasgerechtjes. Kleine gerechtjes die goed te combineren zijn. Kort geleden maakte ik een tapasbuffet met een verjaardag. 



donderdag 19 mei 2016

Gemarineerde tomatensalade

Ik heb een enorm lekker recept voor je. Tomaten gemarineerd in een kruidige dressing en dan geserveerd met fijngesneden rode uienringen. De salade is heerlijk als onderdeel van een buffet, bij de BBQ of met aardappeltjes en een stukje vlees. In de zomer ook lekker om met wat brood te eten. Maak de salade een paar uur van te voren zodat de smaken er goed in kunnen trekken.


dinsdag 10 mei 2016

Witte arretjescake met chocoladetopping en kokos

Op mijn andere blog staat het recept van de originele arretjescake. Al een lange tijd broeide het om een witte arretjescake te maken. Ik bleef het uitstellen want ergens moet het dan ook opgegeten worden. Tot ik laatst een familie bijeenkomst had en ik het gewoon ben gaan doen. De koek sloeg goed aan, was voor ruim de helft opgegeten. De rest nam mijn neefje mee om met vrienden te verorberen. Arretjescake is een koek die je zonder oven maakt in een cakevorm.


vrijdag 6 mei 2016

Pulled Pork met de lekkerste kruidenmarinade tot nu toe

Pulled pork Griekse stijl gemaakt en WOW wat was dat geweldig zeg. Ik had nog nooit eerder pulled pork gemaakt en was gaan zoeken op internet naar een goed recept. Ik werd gek van de vele mogelijkheden en ben toen zelf maar wat gaan rommelen met kruiden en saus die ik in huis had. Wat hebben wij ervan gesmuld.

Ik wilde mijn recept eerst niet plaatsen omdat het dan nog lastiger voor je wordt om een keuze te maken. Maar op veler verzoek van mijn trouwe facebook en Instagram volgers plaats ik het toch. Recept nummer 1000...en 1 dus.

Pulled pork maken is niet moeilijk. Met de juiste kruidenmix (wat is juist) en heel veel geduld kwam ik tot heerlijk smeuïg draadjesvlees, bereid in de oven. Begin smorgens, anders heb je kans dat je middennacht nog in de keuken staat. Ik spreek hierbij uit ervaring.