dinsdag 30 juni 2020

Pasta met spekjes, knoflook, room, spinazie en mozzarella

Zo, dat was smullen vanavond. Ik maakte een pasta met spekjes, knoflook, room, spinazie en mozzarella. Een regelrechte caloriebom maar ontzettend smaakvol. Ik wil het dan ook meteen met je delen want deze pasta moet je geproefd hebben!


Nodig (voor 3 à 4 personen):
- 250 gram pasta
- 250 - 300 gram spekjes (reepjes of blokjes)
- 3 flinke tenen knoflook
- ca. 0,5 rode peper
- 1 flinke ui
- 300 gram spinazie
- 1 pakje (200 - 250 ml) kookroom
- ca. 2 eetlepels groene pesto 
- 1 bakje (125 - 150) gram mini mozzarella bolletjes
- verse basilicum, optioneel
- geroosterde pijnboompitten, optioneel

De bovenstaande hoeveelheden zijn voldoende voor 4 gemiddelde eters. Heb je grote eters dan kan je de pasta verruimen naar 300 gram en de spinazie naar 450 gram. De overige ingrediënten hoef je dan niet aan te passen. Server er desgewenst nog een (zelfgebakken) focaccia bij. 

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Ik gebruik hier de mini hakmolen voor die bij mijn staafmixer zit. Begin met een halve peper, je kunt altijd extra toevoegen.

Verwarm een braadpan en bak de spekjes aan. Voeg de ui, knoflook en peper toe. 

Kook ondertussen in een tweede pan de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Ik nam een dikke soort spaghetti, die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is. 

Snijd ondertussen de spinazie iets fijner en voeg deze toe bij de spekjes zodra deze iets krokant zijn geworden. Laat de spinazie slinken.  

Voeg kookroom toe aan de spinazie en breng op smaak met pesto en reepjes verse basilicum. Eventueel wat zout naar wens maar vond ik niet nodig. Breng aan de kook. 

Snijd de mozzarella bolletjes doormidden en zet apart. Rooster een paar lepels pijnboompitten mooi bruin in een hete koekenpan.  

Meng de saus met de pasta. Voeg vlak voor het serveren de mozzarella balletjes toe zodat ze nog niet in z'n geheel zijn gesmolten. Breng de pasta over in een serveerschaal en bestrooi met pijnboompitjes.  

Serveer de pastasalade met een eenvoudige tomatensalade. Snijd tomaten in partjes en meng met een beetje pesto en verse basilicum. 

Variatie:
- Voeg zongedroogde tomaten toe aan de pasta. 
- Bak plakjes champignon mee met de spekjes
 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met pasta




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten