maandag 14 mei 2018

Mini hartige taart, quiche met broccoli en brie

Eet jij graag hartige taart en heb je er dan weleens bij stil gestaan om voor iedereen een eigen mini taartje te bakken? Ik maak ze regelmatig in verschillende varianten en elke keer doen ze het weer goed. Deze met brie en broccoli is één van onze favorieten. Vegetarisch en bomvol smaak.


Nodig (8 stuks): 
- ca. 500 gram broccoli
- 200 gram brie
- 4 eieren
- half bakje crème fraîche
- 100 - 150 gram geraspte kaas
- 4 cherry tomaatjes, optioneel
- halve rode ui, optioneel
- 8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- peper, zout, chilipoeder

Het recept is voor 8 hartige taartjes maar is eenvoudig te halveren of te verdubbelen. Een teveel kan de vriezer in, dan hoef je ze later alleen maar even in de oven te doen. Ik gebruik aluminiumvormpjes omdat ik veel hartige taartjes tegelijk bak maar je kunt ook metalen bakvormen nemen.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de ui in dunne halve ringen en klop de eieren op met de crème fraîche. Breng het eiermengsel op smaak met een snufje peper, zout en wat chilipoeder.

Spoel de broccoli af met koud water zodat het garen stopt en laat verder afkoelen. Laat de deegvellen ontdooien op het velletje bakpapier wat tussen de deeglagen zit. Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven, anders iets hoger).

Leg in elk bakvormpje een plakje ontdooit deeg en vouw de punten naar binnen. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem van het deeg. Bak de deegbakjes 5 minuten voor op 165 graden en haal ze weer uit de oven.

Snijd het stuk brie in plakjes en verdeel over de bodem. Snijd grote stukken broccoli in plakken en verdeel met de kleinere stukken over de brie. Neem een juslepel en verdeel daarmee het eimengsel over de taartjes. Leg een half tomaatje op de broccoli en verdeel de uienringen erover. Strooi er als laatste nog een beetje geraspte kaas overheen.


Als je brie hebt overgehouden kan je deze ook nog over de taartjes verdelen.

Bak de taartjes in ca. 20-25 minuten goudbruin Serveer ze warm of koud.

Tip: 
- Als je de taartjes de volgende dag wilt eten dan kan je ze ook iets korter bakken en ze de dag erna nog 10 minuten terugzetten in de oven.
- Als je een gedeelte invriest, piep ze dan op in de oven. Als je ze bevroren in de oven zet, houd dan de temperatuur iets lager dan 160 graden en zet ze er iets langer in.

Variaties:
- Strooi wat pijnboompitten over de taartjes voordat ze de oven in gaan.
- Verdeel stukjes cashewnoten of walnoten over de taartjes voordat ze de oven in gaan.
- Lepel een beetje pesto over de broccoli voor een extra smaakbeleving.
- Gebruik bladerdeeg in plaats van deeg voor hartige taart voor een andere beet.
- Maak een grote quiche. Je hebt dan genoeg aan 5 plakjes deeg voor hartige taart.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten