donderdag 26 oktober 2017

Romantische rocky road fudge met pistachenootjes, cranberry's, marshmallows en rozenblaadjes

Wat zijn er toch oneindig veel mogelijkheden om fudge te maken en wat blijft het toch leuk om te doen. Het grootste voordeel vind ik dat het altijd heel snel gemaakt is met groots resultaat. Oké, je moet een uurtje of twee wachten voordat je het aan kunt snijden maar over het algemeen staat het wel al binnen een kwartier in de koelkast.

Een poosje geleden maakte ik deze mooie witte fudge met gedroogde rozenblaadjes waardoor het een romantische look kreeg. Leuk voor een vrijgezellenfeest, tijdens een bruiloft of je trouwdag maar natuurlijk ook voor een gezellig romantisch avondje. En wat let het je om het te trakteren op het werk of school, een beetje liefde mag er altijd zijn toch?


Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade
- 1 handje pistachenootjes fijngehakt
- 1 handje mini marshmallows (wit en/of roze)
- 1 handje cranberry's iets kleiner gesneden
- wat eetbare rozenblaadjes
- een vel bakpapier

De eetbare rozenblaadjes kocht ik tijdens de boekpresentatie van het boekje Strooigoed bij De Keuken van de Koning in Hilversum maar is ook verkrijgbaar bij diverse webshops. In het kookboekje staan heerlijke recepten voor de decembermaand als pepernoten, marsepein, speculaas maar ook kerstkransje en een gingerbreadhuisje. De chocoladeletters op de voorkant en de witte borstplaat lieten mij inspireren tot deze witte rocky road fudge. 


Voor het maken van de fudge kan je de hoeveelheid ook halveren en met de rest van het blikje gecondenseerde melk andere fudge maken of kokosmakronen. Lees ook het basisrecept hoe je überhaupt fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen.

Zet alle ingrediënten klaar. Hak de pistachenoten en de cranberry's wat kleiner. Ik heb ongezouten pistachenoten gebruikt maar als ze wel gezouten zijn is dat niet zo heel erg. Kan je geen mini marshmallows vinden knip dan een paar grotere in stukjes. Als je de marshmallows in de vriezer bewaard smelten ze minder makkelijk door de warme fudge en blijf je blokjes zien.


Warm de gecondenseerde melk op. Zet het vuur niet te hoog om aanbranden te voorkomen, blijf ook roeren. Smelt de blokjes chocolade in de gecondenseerde melk. Je hebt nu al fudge. Voeg de ingrediënten toe. Laat wat rozenblaadjes en pistachenootjes achter voor de garnering. Roer de ingrediënten door de warme fudge en verdeel het dan uit over bakpapier. Je kunt het bakpapier ook in een bakvorm leggen zodat je het beter kunt verplaatsen en later handiger in gelijke stukken kunt snijden. Ik gebruik er een rechthoekige bakvorm voor. Verdeel er nu nog wat rozenblaadjes en stukjes pistachenoot overheen. Druk iets aan.


Zet de fudge in de koelkast voor minimaal twee uur en snijd het in stukken. Bewaar het ook in de koelkast, verpakt in bakpapier.


Verpak ze in een zakje en geef ze cadeau aan je beste vrienden.Als deze blog je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten