vrijdag 28 oktober 2016

Pittige kip met ketjap, peultjes, cashewnoten en noodles

Twee weken geleden plaatste ik een recept voor pittige kip met ketjap, erwtjes, cashewnoten en risotto. Vandaag maakte ik er een variatie op die minstens zo lekker is en misschien nog wel lekkerder. Ik had trek in de pittige kip maar wilde ook graag noodles eten. 

Met bijna dezelfde ingrediënten een hele andere maaltijd en daarom plaats ik het als apart recept. Ik had namelijk echt niet het idee dat we bijna hetzelfde aten terwijl er toch veel overeenkomsten zijn.


Nodig (ca. 4 personen):
- ca. 300 gram kipfilet
- 1,5 eetlepel bloem
- 2 uien
- 1 rode peper
- 1 bosje lenteui (bosui)
- 2 tenen knoflook
- ca. 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
- ca. 3 eetlepels ketjap asin (zout)
- ca. 1 eetlepel bruine suiker
- 250 gram schoongemaakte peultjes
- 250 gram bimi (of broccoli), optioneel
- 1 courgette, optioneel
- 1 pak udon noodles (270 gram)
- handje cashewnoten
- olie

Snijd de kip in kleine stukken zodat het straks makkelijker mengt met de noodles. Bestrooi de kipstukjes met een beetje zwarte peper, zout en de bloem. Masseer de bloem in zodat alle blokjes zijn bedekt. De bloem zorgt voor een iets krokante korst en maakt de saus licht gebonden.

Snijd het groen van de lenteui in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Hak de lenteui-bolletjes, de knoflook, de uien en de rode peper (zonder zaadlijst) fijn. Ik gebruik hier een multihakker voor. Gebruik minder peper als je niet gewend bent om peper te eten. 

Breng water aan de kook en kook de udon noodles gaar zoals op de verpakking staat. Je mag ook mie gebruiken of dikkere spaghetti. Spoel de noodles af met koud water als ze gaar zijn.

Snijd courgette in blokjes of halve ringen. Haal de puntjes van de peultjes en kook deze met een snuf zout knapperig gaar in ca. zes minuten. Begin in een andere pan met het bakken van de kip. Neem hiervoor een grote pan zodat straks alles daarin samengevoegd kan worden. Als de kip gaar is haal je deze uit de pan en fruit je het uienmengsel + blokjes courgette + (stukken) bimi erin gaar. 

Voeg nu de twee soorten ketjap en de suiker toe aan het uienmengsel. De hoeveelheden zijn bij benadering. Proef of de saus nog wat ketjap asin of juist nog wat suiker nodig heeft. Ik heb meerdere soorten ketjap staan (2 zoete en een zoute) en heb er van alles een scheutje ingedaan. Voeg de kip weer toe en roer door. Meng er cashewnoten doorheen, de afgekoelde noodles en de peultjes. Warm goed door en serveer het gerecht in een mooie schaal. 


Kindvriendelijk:
- Dit gerecht kan te pittig zijn voor kinderen. Pas op met gebruik van peper.

Tip:
- Door de lengte van de noodles is het mengen met de kip en peultjes wat lastig. Je zou ervoor kunnen kiezen om voor het koken de noodles doormidden te breken.

Variatie:
- Varieer met broccoli of groene aspergepunten.
- Eet het met sperzieboontjes of erwtjes.
- Ook lekker met paksoi.
- Zie hier de foto en link van het vorige recept:Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten