zaterdag 29 oktober 2016

Ham-prei salade voor op brood of toast

Vandaag maakte ik een ham-prei salade. Ik wist niet precies hoe het moest maar met wat mengen en mixen en op internet rondneuzen ben ik tot een goed resultaat gekomen. Op Instagram beloofde ik het recept dus ik zal zeggen, snel maken en ga er lekker van genieten.


Nodig (voor ongeveer 500 gram salade):
- 1 niet al te dikke prei (ca. 150 gram gesneden)
- 150 gram ham
- 200 gram roomkaas naturel
- 2 eetlepels honingmosterdsaus
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 1 eetlepel gesnipperde bieslook, optioneel

Was de prei, snijd deze in dunne kwartringen. Gebruik voornamelijk het witte en lichtgroene gedeelte, die is het lekkerst. Zet de prei onder gekookt water en laat een minuut of vijf staan. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Snijd de ham in dunne reepjes en meng deze door de prei.


Maak een mix van de roomkaas, honingmosterdsaus en appelazijn. Proef of de saus lekker is. Voeg evt. een snufje zwarte peper toe. Honingmosterdsaus maak ik zelf en er staat dan ook altijd een potje in de koelkast. Het is eigenlijk niet meer dan dezelfde hoeveelheden honing en mosterd mengen met wat kruiden. Recept staat hier. Je kunt ook losse honing en mosterd toevoegen.

Meng ongeveer 3/4 deel van de roomkaassaus met de ham en prei. Houd de rest van de saus apart. Zet de salade voor een paar uurtjes in de koelkast. De prei kan nog wat vocht afgeven waardoor de salade (saus) te dun wordt. Mocht dit zo zijn laat de salade dan uitlekken en voeg nog wat van de overgehouden saus toe.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten