maandag 29 februari 2016

Pasta muffins

Vorige week hadden wij restjesdag. Ik had nog van alles wat over en zo ook nog een aardig bakje pasta. Daar ik het lekker vind om pasta / macaroni te eten met een gebakken eitje en flink wat geraspte kaas bedacht ik er een muffin van te maken. Ik had dit nog niet eerder gedaan en moest even kijken hoeveel ei ik per muffin nodig had maar zat eigenlijk meteen goed. Ik vond ze verrassend lekker. Had niet verwacht dat het veel verschil zou maken met de pasta die ik eerder deze week at maar het gaf toch een heel ander mondgevoel en dat maakte het erg smakelijk.


Nodig voor twee muffins:
- restje pasta
- 1 ei
- geraspte kaas
- peper, zout en/of Italiaanse kruiden
- beetje room

Ik gebruikte een siliconen muffinvorm om de muffins er makkelijker uit te halen. De vorm eerst een ingevet met een druppeltje olie. Ik had nog pasta voor zes muffins. Heb hiervoor drie eieren gebruikt. Maak je er meer of minder dan blijft de baktijd hetzelfde. 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De foto's hieronder zijn niet zo denderend geworden. Ik denk dat het de pasta een andere kleur geeft door de tegenhanger van de blauwe muffinvorm. Ik plaats de foto's toch omdat je dan beter kunt zien wat te doen. 

Vul het vormpje voor de helft met pasta. 


Strooi er een lepeltje geraspte kaas over. Hoe jonger, hoe beter het smelt dus ik heb jong belegen gebruikt. Je kunt ook ipv geraspte kaas een plakje mozzarella gebruiken. 


Vul de vorm met pasta tot bovenaan


Klop de eieren op met een scheutje room (melk, slagroom, kookroom of koffiemelk), beetje peper en zout en/of wat Italiaanse kruiden.


Verdeel het eiermengsel voorzichtig met een lepel over de vormpjes. Gebruik die lepel want als je met de kom gaat schenken dan heb je kans dat het doorschiet. 


Strooi er lekker nog flink wat geraspte kaas overheen.


Bak de muffins in 11 tot 13 minuten gaar. 


Haal ze voorzichtig uit de vorm en eet ze warm.  


Omdat ik ze onvoorbereid ben gaan maken geen garnering op het bord maar een lekkere groene salade kan er natuurlijk altijd bij. Leuk als voorgerecht maar kan ook goed als hoofdgerecht. 

De caprese salade gaat hier heel goed bij passen:


Kindvriendelijk
- Zeker weten! 

Note:
- Mijn pasta stond al een dag dus daar was de saus goed ingetrokken. Neem geen pasta die net is klaargemaakt. De saus is dan nog niet ingetrokken waardoor de kans is dat de muffin uit elkaar valt. 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


3 opmerkingen:

 1. Goed idee Marlon! Het lijkt me heerlijk. Restjes op deze manier verwerken is ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee. Vallen de muffins snel uit elkaar of passen ze ook in een broodtrommel om mee te nemen naar het werk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze vallen niet snel uit elkaar. De eieren en kaas zorgen voor de binding. Leuk idee om ze mee te nemen, hier waren ze gelijk op :)

   Verwijderen