Een Croque Monsieur is echt super lekker. Heb er ook al een variatie op gemaakt, de Croque Curry. Wij eten het wel als avondmaaltijd want het is super machtig maar ben je een grotere eter dan kan het natuurlijk ook als lunch gegeten worden.
- 2 witte boterhammen
- 75 ml witte basissaus
- flinke plak ham of hamblokjes / reepjes
- plak kaas
- geraspte kaas
Nodig (per Croque Curry):
- 2 bruine boterhammen
- flinke plak ham of hamblokjes / reepjes
- plak kaas
- geraspte kaas
Nodig (per Croque Curry):
- 2 bruine boterhammen
- 75 ml witte basissaus
- 3/4e curry braadworst
- lepeltje mosterd of currysaus
- geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de basissaus. Neem 15 gram boter, 1 eetlepel bloem (= 15 gram), en 150 ml melk voor twee Croque's. Heb je saus teveel dan kan je het invriezen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de basissaus. Neem 15 gram boter, 1 eetlepel bloem (= 15 gram), en 150 ml melk voor twee Croque's. Heb je saus teveel dan kan je het invriezen.
Bak de boterhammen op een rooster in ca. 3 minuten mooi lichtbruin knapperig.
Beleg één boterham met een plak kaas, plak ham en een flinke lepel basissaus
Leg er een tweede boterham bovenop. Verdeel daar nog meer basissaus overheen en strooi er wat geraspte kaas over
De Croque Curry
Eigenlijk is deze Croque ontstaan omdat ik een zakje met Curry braadworst had ontvangen om uit te proberen. De kruidige curry braadworsten zijn voorgegaard en kunnen zo gegeten worden. Ik maakte er de Croque Curry mee, een lekkere combinatie.
De Croque Curry maak je eigenlijk op dezelfde manier als de Croque Monsieur. Ik heb hier bruin brood genomen maar wit mag natuurlijk ook.
Rooster ook eerst het brood voor zo'n 3 minuten op 200 graden.
Beleg een boterham met geraspte kaas en een paar dun gesneden plakken Curry braadworst
Smeer wat mosterd of currysaus op de worst
Strooi er voor de verwennerij nog een beetje geraspte kaas overheen
En nu een flinke lepel saus waar ik ook wat mosterd doorheen heb geroerd
Boterham erop en ook hier weer wat saus en geraspte kaas overheen
Een minuut of zes afbakken tot de saus mooi gekleurd is en de worst is opgewarmd
Variatie:
- In plaats van curryworst is een (gare) rookworst ook erg lekker op de tosti
- Kijk hier voor de appeltosti
Een weetje van Wiki:
In België zijn er verschillende varianten, waarin telkens het tweede woord is vervangen door iets anders:- Een croque-madame, met een spiegelei erbovenop gelegd
- Een croque-hawaii, met een schijfje ananas bovenop
- Een croque-saumon, met roomkaas, zalm (snippers) en rode ui
- Een croque-boem-boem of croque bolognese, met wat bolognesesaus bovenop
- Een croque-vidée, met wat vidée (ragout) bovenop
- Een croque-jeanette, twee croque monsieurs op elkaar
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:

# De braadworsten heb ik gekregen om te testen. Ik heb mij hierdoor niet laten beïnvloeden.
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten