maandag 31 juli 2017

Vlamtosti met shoarma gehakt

Wie is er niet gek op tosti's? Wij in ieder geval wel. Een poosje geleden had ik gehakt over die ik ben gaan kruiden met shoarmakruiden. Ik maakte het pittiger door er wat hete paprikapoeder aan toe te voegen en heb er een tosti van gemaakt. De rest van het gehakt ging de vriezer in en was ik helemaal vergeten. Ik kwam het vandaag tegen en heb er wederom een tosti mee gemaakt. Wat een heerlijke lunch was dat.


Nodig (per tosti):
- 50 - 75 gram gehakt
- shoarmakruiden
- hete paprikapoeder of wat sambal, harissa
- 2 boterhammen
- plak kaas of 2 eetlepels geraspte kaas
- currysaus
- knoflooksaus

Maak gerust meteen een pond gehakt en vries deze in porties in. Voor gebruik ontdooien in de magnetron, meteen op brood en de rooster in.

De hoeveelheid gehakt per tosti hangt af van de grootte van de boterham en van hoe dik je deze wilt beleggen. Kruid het gehakt met de shoarmakruiden. Rul gaar in een koekenpan. Strooi er nog wat scherpe paprikapoeder over of voeg een beetje sambal of harissa toe. Het vlees mag best wat pittig zijn, het brood en de kaas maakt het weer wat milder. 

Warm de grill op de hoogste stand voor. Beleg een boterham met flink wat van het gehakt. Leg er een plakje kaas of wat geraspte kaas op. Spuit er een streepje curry en knoflooksaus overheen. Tweede boterham er bovenop en leg de tosti op de grillplaat. Zet deze op een lagere stand en doe de klep dicht. De tosti is klaar als deze mooi bruin is gekleurd en als de kaas is gesmolten. Yummy!




Variaties:
- Bak wat stukjes paprika mee met de shoarma
- Bak wat gesnipperde ui mee
- Kruid het gehakt met andere kruiden naar wens
- Bekijk hier nog veel meer recepten van tosti's


Als deze blog je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:





Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten