vrijdag 2 september 2016

Wraps met kip en ananas

Deze wraps maakte ik voor de mannen toen ze vorige week naar Max Verstappen gingen kijken in Francorchamps. Max eindigde op de elfde plaats. Deze wraps op de eerste.


Nodig voor 5 personen:
- 5 grote wraps
- 400 gram neutrale roomkaas (2 bakjes)
- 4-5 schijven ananas uit blik 
- 500 gram kipfilet
- kip-kerriekruiden, peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder
- lepel ketjap manis
- rucola, uien, prei

Snijd de kipfilet in lange smalle repen. Kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder of met kip-kerriekruiden. Schenk er een klein scheutje ketjap over en laat even staan.  

Snijd de ananas in kleine stukjes. Je kunt ook verse ananas gebruiken maar dit is minstens zo lekker. Meng de roomkaas met kerriepoeder, peper, zout, paprikapoeder en een lepeltje van het ananassap. Voeg hier de stukjes ananas aan toe. Proef of je er nog meer smaak aan wilt hebben. Voeg evt. wat cajunkruiden of chilivlokken toe (pull biber). Voor wat extra kleur en smaak kan je ook wat bieslook, bosui en/of peterselie toevoegen. 

Bak de kip gaar en laat afkoelen. 

Verdeel het roommengsel over 5 wraps. Als je zuinig bent kan je er ook een zesde mee beleggen maar bak dan wat extra kip want anders heb je daar niet genoeg van. Verdeel de kip in de lengte over de wraps. Houd aan de onderkant een stukje vrij. 

Leg wat rucola, gemengde sla, ui en/of sliertjes prei over de kip. 

Sla nu de onderkant een stukje om zodat er straks geen saus uitloopt aan de onderkant. Rol de wrap op en vouw er een servetje omheen. Eet de wraps ipv een broodje bij de lunch. 

Variatie:
- Neem mandarijntjes i.p.v. ananas
- Neem dunne plakjes kipfilet broodbeleg als je snel klaar wilt zijn
- Meng wat maiskorrels door de saus
- Snijd de wraps in stukjes en serveer bij de borrel. Smeer de saus dan wel uit tot aan het eind anders zit er op de hoekjes geen saus
- Bekijk hier meer ideetjes voor koude wraps
- Voor een gezondere variant kan je de roomkaas mengen met yoghurt


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Geen opmerkingen:

Een reactie posten