vrijdag 26 maart 2021

Lemoncurd cheesecake in een glas, heerlijk als nagerecht

Cheesecake blijft bij ons favoriet en dan vooral de cheesecake in een glas wat je als toetje weg kunt lepelen. Het is een no-bake cheesecake lekkernij wat je met een kwartiertje gemaakt hebt. Het enige probleem is de paar uurtjes die je moet wachten totdat het iets steviger is.

Ik maakte vandaag een variant met lemoncurd en een beetje (citroen) merengue van de supermarkt erdoor.  


Nodig (voor ca. 10 glaasjes van 150 ml): 
- 500 ml slagroom
- 400 gram neutrale roomkaas, zuivelspread
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker naar smaak
- ca. 150 gram (half potje) lemoncurd
- ca. 30 gram merengue, optioneel (schuim)
- gele kleurstof, optioneel

Werkwijze: 
Bij dit recept is het geen probleem als de verhouding slagroom / roomkaas iets anders liggen. Je kunt tevens het recept halveren.  

Klop de slagroom op met vanillesuiker en gewone suiker naar smaak. De slagroom moet de dikte van stevige vla krijgen. Schep in elk glas een lepel opgeklopte slagroom. 

Mix de rest van de slagroom met de roomkaas en lemoncurd door elkaar. Proef of het nog iets suiker nodig heeft. Je kunt er nu ook een paar druppels gele voedingskleurstof doorheen mengen om de cheesecake iets geler te kleuren. 

Verdeel het cheesecake mengsel over de bakjes met slagroom en garneer met wat verkruimelde merengue. Zet tot gebruik in de koelkast. Na ca. 2 uur is het een stuk steviger en dat eet lekkerder. Je kunt het ook een dag van te voren maken. 

Variatie:
In plaats van kleine glaasjes is het ook leuk om de cheesecake in een potje te serveren. Je ziet deze ook op de foto staan. Het potje is afsluitbaar met een dekseltje zodat er ook ideaal is om te vervoeren. 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten