donderdag 11 februari 2021

Chocolade stracciatella cheesecake met karamelsaus

Met wat slagroom en roomkaas kan je de lekkerste nagerechten maken. Ik voegde deze keer gesmolten chocolade en karamelsaus toe. Krijg je al trek? Nodig (voor ca. 6 glaasjes van 150 ml): 
- 200 ml slagroom
- 300 gram neutrale roomkaas, zuivelspread
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel suiker, optioneel
- 150 gram chocolade
- 2 eetlepels chocolade chunks
- ca. 100 ml karamelsaus 

Bij dit recept is het geen probleem als de verhouding slagroom / roomkaas iets anders liggen. Zo mag je het ook met iets minder roomkaas maken, bijvoorbeeld 200 gram of met iets meer slagroom, bijv. 250 ml. Als beide verpakkingen tussen de 200 en 300 gram zijn zit je goed. 

Ik meng hier 1/3e melk en 2/3e pure chocolade. Gebruik je alleen melkchocolade dan is extra suiker niet nodig. 

De karamelsaus haalde ik dit keer uit een flesje maar heb je wat meer tijd maak het dan zelf. Laat het wel eerst goed afkoelen voor gebruik. 

Chocolade chunks kan je in de supermarkt kopen. Staat bij de hagelslag (o.a. van de Ruijter). Deze smelten direct weg op de tong omdat er geen hard laagje overheen zit zoals bij hagelslag. 

Werkwijze: 
Smelt de chocolade. Laat het niet te warm worden want dan gaat het verbranden. Het beste is au bain-marie of in de magnetron. Roer het dan met tussenpozen van 15 seconden steeds even door. Laat afkoelen.

Klop de slagroom op met vanillesuiker en evt. wat extra gewone suiker. Voeg de roomkaas, gesmolten chocolade en chocolade chunks toe en mix deze er doorheen. Met de chunks erdoor krijg je een stracciatella effect. 

Wil je de glaasjes mooi opmaken doe dan ongeveer de helft van het cheesecake mengsel in een spuitzak. Ik gebruik een wegwerpspuitzak waar ik dan een stukje vanaf knip. Verdeel de andere helft van het mengsel met een lepel over de glaasjes. Schenk hier een eetlepel karamelsaus overheen en spuit met de spuitzak de rest over de karamel. Decoreer met wat extra chunks. 
Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast. Minimaal 2 uur zodat de chocolade weer kan stollen en de cheesecake iets steviger wordt. Je kunt dit nagerecht gerust een dag eerder maken. 

Variatie:
Je kunt de cheesecake maken met de chocolade die je het allerlekkerst vindt. Melk, puur, wit, ruby. 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten