woensdag 8 april 2020

Dalgona koffie (ijskoffie) maar dan zoals ik het graag drink

Je kunt op dit moment geen foodblog of receptensite openen of je komt het recept van dalgona koffie tegen, een echte hype dus. Dalgona is een soort ijskoffie wat als een omgekeerde cappuccino wordt geserveerd. Eerst een laag melk en daarop koffieschuim. Als fervent ijskoffie en latte macchiato drinker moest ik dat natuurlijk proberen en ik wil je hier vertellen wat ik ervan vind.


Op de foto hierboven zie je rechts het glas dalgona. Links de dalgona op mijn manier. Ik vind dalgona koffie een super uitvinding maar ik vind het te sterk. Ik heb hier iets op gevonden, lees verder.

Om originele dalgona te maken heb je het volgende nodig (2 flinke glazen): 
2 eetlepels oploskoffie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels gekookt water
melk
ijsklontjes, optioneel

De dalgona koffie is heel snel gemaakt. Neem een kom. Doe daar de oploskoffie, suiker en het gekookte water in. Pak je mixer en mix het geheel tot een volle koffieschuim. Ik heb zelf zo'n hoge maatbeker met een staafmixer waar een garde opzit, deze is perfect hiervoor.

Neem nu een glas, vul met melk en schep daar de koffieschuim op en je hebt dalgona. Voeg eventueel nog een ijsklont toe voor een extra koude koffie.

Deze oorspronkelijke dalgona vind ik dus te sterk. Bij het drinken mengt de koude melk niet goed met het schuim en het schuim zelf doet me teveel aan espresso denken waar ik niet zo'n fan van ben. Ik heb er iets op gevonden waarbij ik start met het oorspronkelijke recept.

Maak het koffieschuim als hierboven. Als het schuim klaar is voeg dan ca. 500 ml ijskoude melk toe en mix nog even door met de garde. Verdeel de ijskoffie over 2 flinke glazen en drink langzaam leeg door een rietje (het allerlekkerst). De koffie blijft schuimig en luchtig maar is dan vermengd met de melk waardoor je een heerlijke milde ijskoffie hebt. Waarschijnlijk heet het nu geen dalgona koffie meer maar gewoon ijskoffie maar lekker is het wel.

Tip: 
Maak de koffie nog lekkerder en voeg een schep room of vanille ijs toe.  

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten