woensdag 13 december 2017

Scroppino en kinderscroppino (alcoholvrij)

Scroppino of sgroppino of spoom is een heerlijk fris drankje wat meestal wordt gedronken tussen het voor en hoofdgerecht of na het diner. Het kan op verschillende manieren gemaakt worden. Met prosecco of champagne, citroen-sorbetijs of vanille ijs. Doe gewoon met wat je in huis hebt, lekker wordt het toch wel. Voor de verhouding toch het recept en meteen een tip voor als er iemand aan tafel zit die geen alcohol drinkt en toch mee wilt doen.


Nodig per glas:
- 100 ml prosecco (mousserende witte wijn)
- 10 ml wodka
- 30 ml citroen sorbetijs

Handig om te hebben:
- champagneglazen
- rietjes
- blender of garde

Zet de Prosecco minimaal een uur van te voren in de diepvries zodat het vast goed koud kan worden. De wodka mag daar ook bij als je de ruimte hebt.

Neem een blender en mix daar de Prosecco, wodka en het ijs door elkaar. Schenk het in een champagneglas en steek er een rietje in. Serveer direct. Je kunt gerust een grotere hoeveelheid gelijkertijd maken. Je hoeft het niet precies af te meten want iets meer of minder wodka of ijs maakt het er echt niet minder lekker om. 

Kinderscroppino: 
- 100 ml 7-Up of Sprite (of ander merk)
- 50 ml citroen sorbetijs of framboos sorbetijs
- drupje rode limonadesiroop

Meng de limonade met het ijs. Schenk een drupje siroop onder in het glas en schenk daar voorzichtig de kinderscroppino op. Steek een rietje in het glas.
Wil je het nog feestelijker? Steek dan een stukje citroen of limoen op het glas. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten