vrijdag 29 december 2017

Tortellini spiesjes met zongedroogde tomaat

Eerlijk is eerlijk, dit recept is niet van mezelf. Ik kwam iets dergelijk tegen op Pinterest en vond het te leuk om het niet ook eens te proberen. Koude pasta als salade vinden wij al erg lekker en dit is gewoon te leuk om mee rond te gaan als er visite is.


Nodig:
- 250 gram verse of (iets minder) gedroogde tortellini
- ca. 5 zongedroogde tomaatjes
- ca. 2 eetlepels pesto
- rucola of andere sla, optioneel
- 2 eetlepels pijnboompitten, optioneel
- houten prikkers

Het is het leukste om twee kleuren tortellini te gebruiken. Ik heb verse genomen maar de droge variant is wat kleiner waardoor het niet van die hele grote happen worden.

Kook de tortellini beetgaar volgens de verpakking. Spoel koud af zodat het garen stopt en meng met pesto naar smaak.

Snijd de tomaten (zelf gedroogd of uit een potje) in stukjes.

Rijg om en om een tortellini en een stukje tomaat op een spiesje. Twee tortellini's per spiesje is voldoende. Serveer de spiesjes op een bedje van sla en strooi er wat geroosterde pijnboompitjes overheen.




Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten