vrijdag 29 mei 2015

Grote hartige taart - quiche - met kip en Italiaanse kruiden

Zoals ik al eerder heb geschreven slaat de hartige taart altijd goed aan met verjaardagen. Laatst had ik een feestje waar ruim 35 man op visite was dus ging ik het niet redden met één taart. Om die reden ben ik een hartige taart gaan maken op mijn bakplaat die bij de oven hoort. Zo was ik sneller klaar en gemak dient de mens.

En Marlon zou Marlon niet zijn als ik dan meteen risico's neem en iets anders ga uitproberen dan het vertrouwde recept. Qua smaken wist ik dat het bij elkaar zou passen en dat bleek ook zo te zijn. Er werd echt goed van gegeten dus hier het recept zodat je het ook kunt proberen.

Op de verjaardag is de hartige taart lauwwarm bij het avondeten geserveerd. Het restje de dag erna 10 minuten opgewarmd in de oven en er als borrelhapje nogmaals van gesmuld.


dinsdag 19 mei 2015

Zelf kruidenmixen maken -> Italiaanse kruidenmix

Sinds ik zelf kruidenmixen maak ben ik steeds zoekende naar nog meer mogelijkheden voor nieuwe mixen. De Italiaanse stond al een tijdje op mijn lijstje maar ik had nog steeds niet de juiste samenstelling gevonden tot ik deze maakte. Je kunt de mix gebruiken door tomatensauzen maar ook over pizza of door je vlees. 



woensdag 6 mei 2015

Heerlijke lasagne of cannelloni met verse spinazie

Het lijkt wel of ik verslaafd ben aan Pinterest want ik haal daar heel veel inspiratie vandaan. Veel gerechten die hier nog niet zo ingeburgerd zijn kom ik daar tegen en probeer ik dan uit met mijn eigen draai eraan. Ik lees de recepten vluchtig door en ga dan met mijn eigen kruidenmix en producten aan de slag wat ik in huis heb. Zo ben ik laatst tot deze fantastische spinazierolletjes gekomen.

Ik moet wel zeggen dat ik er de eerste keer netjes rolletjes van heb gemaakt en dat ik het erna een paar keer heb gemaakt als "gewone" lasagne. Eigenlijk omdat dat minder werk is en het qua smaak en beleving weinig verschil maakt. Als je visite krijgt zijn de rolletjes wel heel erg leuk om te maken omdat het er weer eens anders uitziet. Hieronder beide recepten.


Aardappelsalade voor bij de BBQ

Ik maakte altijd aardappelsalade met ravigottesaus maar sinds ik de ranchkruiden heb ontdekt is het flesje met ravigottesaus niet meer in huis gekomen. De ranchsaus is namelijk wel heel erg lekker door de aardappeltjes.


maandag 4 mei 2015

Souvlaki van Marlon

Mijn familie is gek op souvlaki en waren nog steeds opzoek naar een recept om het zelf te maken. Ik ben gaan testen hoe het zou smaken met mijn eigen gebrouwen kruidenmengsel en kwam tot een heerlijk resultaat.


zaterdag 2 mei 2015

Geroosterde kikkererwten

Een lange tijd geleden had ik deze geroosterde kikkererwten al eens gemaakt maar daarna eigenlijk niet meer. Op de een of andere manier was het uit mijn geheugen verdwenen. In mijn zoektocht naar wat ik met de ranchkruiden kan doen en bij een gesprek over falafel moest ik er opeens weer aan denken. Zo ben ik wederom aan het experimenteren geslagen. De kikkererwten had ik nog in huis en de ranchkruiden ook dus binnen korte tijd kon ik overheerlijke verantwoorde "borrelnootjes" serveren.