woensdag 2 augustus 2017

Zomerse pastasalade met fruit en kerriekruiden

De pastasalade met spekjes, gerookte kip en tomaat is een groot succes en wordt heel vaak opgezocht hier op Lekker eten met Marlon. Ook maak ik het regelmatig voor Feestbuffetten.nl. Toch ga ik je overhalen om ook deze nieuwe pastasalade te gaan maken want deze is namelijk ook echt een aanrader! Ik maakte het pas op een verjaardag en er werd heel goed van gegeten. Deze pastasalade heb ik kruidig gemaakt met kerriepoeder en fris gemaakt met mandarijn, ananas en appel. Voor de bite zit er wat mais en noten doorheen.


Nodig:
- 300 tot 350 gram niet al te grote pasta
- 400 tot 500 gram kipfilet
- blikje mandarijntjes
- 6 ananas schijven
- 1 groene appel (Granny Smith)
- klein blikje mais (ongeveer 140 gram)
- ca. 4 stengels bosui
- 200 - 250 ml crème fraîche 
- 200 ml frietsaus, mayonaise of yogonaise
- flinke hand pecannoten, walnoten, cashewnoten of gemengde noten
- 2 flinke eetlepels kerriepoeder
- cajunkruiden, paprikapoeder, zeezout, sambal, harissa, kruidenzout
- peterselie, bieslook, optioneel
- rucola, optioneel

Bovenstaande hoeveelheden zijn bij benadering. Je hebt er een flinke schaal vol mee. Doordat er ook kipfilet doorheen zit is het een goede maaltijdsalade. Wil je de pastasalade bij een buffet of tijdens de barbecue serveren dan kan je de kipfilet eruit laten. Ook is de salade dan geschikt voor vegetariërs. 

Kruid de kipfilet met flink wat kerriepoeder en wat kruidenzout of gewoon zout. Je mag evt. ook kipkerriekruiden gebruiken. Bak de kip rondom bruin en laat gaar worden. Laat de kip afkoelen en pluis het klein. 

Kook de pasta gaar volgens de kooktijd op de verpakking en laat ook afkoelen. Ik spoel het rustig af met koud water, laten ze dat in Italië maar niet horen.

Snijd de bosui klein, giet de mais, ananas en mandarijntjes af. Snijd de ananas in kleine stukjes. Ik gebruik ananas uit blik, vers mag natuurlijk ook. Snijd ook de appel in kleine stukjes. Je hoeft de appel niet te schillen.

Meng de crème fraîche met frietsaus en 2/3e van de mandarijntjes. Sla de mandarijntjes stuk met een garde. Breng de saus op smaak met flink kerrie, cajunkruiden, paprikapoeder, sambal of harissa en wat zeezout. De kerrie is het belangrijkst, pit kan je erin brengen met wat je hebt staan. Voor wat extra kleur kan je ook nog strooien met (gedroogde) peterselie en bieslook.



Meng de koude pasta met de kipfilet, mais, ananas, de rest van de mandarijn en de appel. Voeg bosui toe maar houd wat achter voor garnering. Hak ook nog wat noten fijn en voeg toe. Ik gebruikte pecannoten. 

Gebruik zoveel saus erdoor als je wilt. Hier ging alles erdoor. De pastasalade is nu zoet, kruidig, pittig wat een heerlijke combinatie is. Garneer de pastasalade met bosui. 


Nu kan je er nog rucola doorheen doen maar dat heb ik er bewust uitgelaten. Rucola is er erg lekker doorheen en geeft het wat meer kleur maar wordt slap als het een tijdje staat. Door het eruit te laten kan je wat langer met de salade doen. Een dag of drie zeker. Wel bewaren in de koelkast maar dat lijkt mij logisch. 


 Variaties:
- De crème fraîche kan je vervangen voor Griekse yoghurt of zure room.
- De frietsaus kan je vervangen voor mayonaise.
- Ben je gek op mais dan kan je ook een groter blikje gebruiken.
- In plaats van verse kipfilet is het ook lekker om gerookte kipfilet in stukjes erdoor te doen.
- Voor nog meer smaak kan je er wat chorizo doorheen doen, zo lekker.
- De salade is ook lekker met ander (vers) fruit. als perzik, peer, nectarine of meloen.
- Voeg stukjes (rode) paprika toe.
- Voeg tuinerwtjes toe.
- Hier staan nog meer heerlijke recepten met ananas.


Als deze blog je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:




2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het delen! Volgende week een BBQ, een mooi recept om dan klaar te maken :)

    BeantwoordenVerwijderen