Ik heb het brood gevuld met meerdere soorten kaas en groene kruiden. Dat was erg lekker. Wij hebben het gegeten met kaassoep, een perfecte combinatie.
Nodig:
- 1 groot brood
- kruidenkaas
- smeltkaas. Ik had plakjes cheddarkaas en plakjes mozzarella
- geraspte kaas
- pesto
- groene kruiden als bosui, bieslook, basilicum, peterselie
Ondertussen is mijn ervaring dat Turks brood het beste werkt. Het brood is wat "taaier" waardoor het bij het snijden niet zo snel kapot breekt. Ook afbakbrood werkt vaak goed. Snijd het brood in de lengte en breedte in repen. Snijd zo ver mogelijk door maar de onderkant moet heel blijven. Als het brood is doorgesneden kan je het vrij makkelijk openvouwen (blijf wel voorzichtig). Voeg dan eerst met een lepel wat kruidenkaas tussen de ene baan en pesto tussen de andere baan.
Vul dan her en der de banen met wat plakjes kaas. Ik kwam bij de Albert Heijn plakjes mozzarella tegen die hetzelfde verpakt zijn als cheddarkaas. Dunne plakjes die dan makkelijk ertussen te leggen zijn. Maar je kunt ook een bolletje in plakjes snijden, grof raspen of wat van die mini bolletjes ertussen leggen.
Als laatste heb ik er wat gemengde groene kruiden tussen en overheen gestrooid en nog wat geraspte kaas. Toen een minuut of 10 in een hete oven (180 graden) opgewarmd. Hierdoor smelt de kaas.
Gewoon zo op tafel zetten en iedereen eraf laten plukken waar hij trek in heeft. Het is een groot succes tijdens verjaardagen.
Turks brood:
Bij de kaassoep:
Variaties:
- Wissel met de vulling
- Maak éénpersoonsbroodjes
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten met kaas- Bekijk hier meer recepten met brood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten