zaterdag 6 januari 2018

Kipspiesjes, gemarineerd in yoghurt

Dit gezonde borrelhapje valt bij ons heel goed in de smaak. Ik maak het van kipfilet wat ik eerst minimaal een uur laat marineren in een yoghurtsausje. Het wordt hier heel erg mals van. Je kunt ze warm eten maar koud zijn ze ook erg lekker.


Nodig (10 - 15 stuks):
- 500 gram kipfilet of kipdijfilet
- ca. 200 ml dikke yoghurt
- minimaal 2 tenen knoflook
- ca. 2 eetlepels verse peterselie en/of bieslook
- ca. 1 eetlepel citroensap
- ranchkruiden, optioneel
- peper, zout
- spiesjes

Gebruik bij voorkeur van die lekkere dikke (Griekse) yoghurt. Meng de yoghurt met fijngehakte knoflook en wat fijngehakte groene kruiden als peterselie en/of bieslook. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Als je het in huis hebt voeg dan een lepel ranchkruiden toe aan de yoghurt, dit maakt het nog lekkerder. Voeg wat citroensap toe en proef de yoghurt. 

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Meng de blokjes met ongeveer 100 ml van het yoghurtsausje. De kip mag ruim in de yoghurt "zwemmen". Laat de kipspiesjes minimaal een uur marineren in de koelkast. Hoe langer, hoe malser de kip wordt. Doe de rest van het sausje in een bakje en bewaar ook in de koelkast.

Rijg de kipfilet op spiesjes. Ca. 2 blokjes per stokje want het is slechts een hapje en geen maaltijd. Afhankelijk van hoe groot je de kipstukjes hebt gesneden haal je 10 tot 15 stokjes uit deze hoeveelheid. De stokjes op de foto zijn ca. 50 gram per stokje. Bak de kip in een grillpan of bak ze gaar in een hete oven (15 tot 20 minuten op 180 graden). Het is lekker om tijdens het bakken nog wat citroensap over de kip te sprenkelen.

Serveer de kipspiesjes met verse peterselie en de rest van het yoghurtsausje.

Tip: Maak in de zomermaanden (grotere) spiesjes en grill ze op de barbecue voor bij de maaltijd.

Variatie:
- Maak de marinade van (Griekse) yoghurt met citroensap, flink kerrie, knoflook, snufje paprikapoeder, bieslook en peterselie. Voeg naar smaak nog wat cayennepeper of chilipoeder toe. Je gaat nog meer smullen.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten