Pagina's

vrijdag 21 december 2018

Zelfgemaakte vruchtensaus, o.a. heerlijk door de yoghurt

Vruchtenyoghurt is lekker maar is over het algemeen niet meer dan yoghurt met wat vruchtenpulp. Als je de vruchtensaus zelf maakt heb je ook een bijkomend voordeel dat je je nagerecht zo zoet kunt maken als je zelf wilt. De vruchtensaus is lekker in en door yoghurt, kwark, vla, over ijs, op het roomkaastoetje en er zijn vast nog meer dingen te bedenken.


donderdag 20 december 2018

Luchtige roomkaas met cheddar en uitgebakken spekjes

Wil je een keertje uitpakken, maak dan deze luchtige roomkaasspread. Heerlijk op toast of op een broodje.


woensdag 19 december 2018

Bieslookroomkaas met zongedroogde tomaten

Een favoriete spread voor op toast of op een broodje is deze. Roomkaas op smaak gebracht verse kruiden en zongedroogde tomaten.


vrijdag 7 december 2018

Pittige kruidenmix voor kip, aardappelen, eieren enz.

Deze kruidenmix maakte ik een keertje toen ik kilo's kippenpoten moest kruiden. Ik ben wat gaan mengen en omdat ik niet precies wist hoeveel ik nodig had, had ik wat extra gemaakt. Dat is ondertussen al op en een tweede badge die ik maakte ben ik ook bijna al doorheen. De mix is namelijk zeer veelzijdig. Ik strooi het over gebakken aardappeltjes, gebruik het om een omelet te kruiden, breng er soep mee op smaak en het is dus heerlijk als kipkruiden.

De kruiden in de mix zijn basiskruiden die ik sowieso al veel gebruik. Paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en wat zout.



woensdag 5 december 2018

Limoncellomousse, deze wil je proeven!

Sinds een jaar of twee geef ik kookworkshops en daar kreeg ik de vraag naar een recept voor Limoncellomousse. Het was nog niet in mij opgekomen om dat uit mezelf te gaan maken maar deze vraag zette mij aan het triggeren en na wat gezoek op internet en zelf aan de slag gaan ben ik tot een perfect recept gekomen. Het leuke is dat je het zelf kunt aanpassen. Je kunt het nog wat zoeter maken of juist wat zuurder. Iets meer of minder drank erdoor kan ook. De verhouding in het recept is zoals wij het erg lekker vinden.