maandag 23 april 2018

Oranje salade - Eiersalade met een knipoog naar Koningsdag

Wie mij al langer volgt (Instagram) weet dat ik wekelijks soep, salades en een snack maak voor een bedrijfsrestaurant. Omdat het eind deze week Koningsdag is wil ik daar graag aandacht aan besteden door iets oranje's te serveren. Ik ben uitgekomen op deze oranje eiersalade die het zeker goed gaat doen op een lekker vers broodje. Ik heb het namelijk al geproefd en laten proeven en wij zijn er hier thuis erg enthousiast over. Je kunt het nu zelf ook maken en zijn er geen oranje tomaatjes te koop dan neem je gewoon rode. Zal zeker niet misstaan.


Nodig (2 tot 4 personen):
- 4 eieren M of L
- 8 oranje snacktomaatjes
- 1 eetlepel (winter)peen, julienne gesneden
- 0,5 eetlepel gehakte bieslook
- 0,5 eetlepel gehakte peterselie
- 3 tot 4 eetlepels yogonaise
- (zee)zout, paprikapoeder, chilipoeder
- rucola, optioneel

Breng water aan de kook. Doe een scheutje azijn en zout in het kookwater. Hiermee voorkom je dat de eieren openspringen en leeglopen. Leg de eieren voorzichtig in het water. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, grotere iets langer. Laat de eieren onder koud stromend water afkoelen. Pel de eieren en haal ze een paar keer door een eiersnijder. Heb je deze niet, snijd ze dan met een mes in stukjes.

Leg de wortelreepjes in een schaaltje en overgiet met kokend water Laat even staan zodat de peen iets zachter kan worden. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit.

Snijd de tomaatjes in zes kleine stukjes.

Meng de eieren met de oranje tomatenstukjes, de wortelrasp, bieslook en peterselie (deze laatste twee zijn optioneel maar maakt de salade wel aantrekkelijk door de mooie groene kleur erdoor).

Meng de yogonaise met wat zeezout, paprikapoeder en chilipoeder. Proef of deze op smaak is. Meng dan de yogonaise met het eiermengsel. Je kunt de yogonaise en kruiden ook direct bij de eieren doen maar pas doen op dat je er niet teveel saus bij doet. je kunt altijd nog iets erbij doen, niet eraf halen (ik spreek uit ervaring). Heb je geen yogonaise in huis, gebruik dan mayonaise of frietsaus. Eventueel aangevuld met yoghurt, crème fraîche of zure room.

Serveer de oranje eiersalade op een bedje van rucola en garneer met wat rauwe winterpeen.

Variatie:
- Voeg kleine stukjes oranje paprika toe aan de salade

Catering:
Feestbuffetten.nl is mijn cateringbedrijf waarbij ik de klant ontzorg. Je kunt er van alles bestellen. Van maaltijden tot hapjesschalen, hartige taarten, salades, soepen, tussendoortjes en traktaties. Tevens geef ik kookworkshops (van bonbons tot sushi) en ben ik beschikbaar als kok aan huis. Zo'n beetje alles wat ik hier blog kan ik voor je maken. Kijk op Feestbuffetten.nl voor meer informatie.


Als deze blog je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten