- 50 gram pretzels, van die krakelingen
- 200 gram melk en/of pure chocolade
- M&M zonder pinda's
- bakpapier
Ik moet zeggen dat ik persé krakelingen wilde gebruiken. Het vinden van de krakelingen was nog lastig. Uiteindelijk had ik bij de AH een zakje te pakken met funmix waar ook de krakelingen bijzaten. Ik heb de krakelingen eruit gevist, was ca. 1/4e zakje en voldoende voor een aardige volle bakplaat. Met creativiteit kan je ook de andere zoutjes verwerken. Desnoods in stukjes door de chocolade mengen. Ik heb er al plannen mee maar dat laat ik later zien.
Smelt de chocolade au bain-marie. Eerst 2/3e deel en als deze warm is haal je het schaaltje uit de pan en los je daar de rest van de chocolade in op. Leg de krakelingen uitgespreid op een stuk bakpapier. Als de chocolade is gesmolten lepel je ongeveer een halve dessertlepel chocolade op de krakeling. Laat iets drogen en druk er dan een M&M in.
Laat op kamertemperatuur drogen. Bewaar in een gesloten bak op een koele plek. Niet in de koelkast. Dat had ik gedaan maar dan slaan ze wit uit.
Hier nog nat:
En opgedroogd:
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten met chocolade
Ik heb ze vandaag gemaakt. Het was inderdaad erg makkelijk en lekker. Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderengroet Ina Assies
Heerlijk toch van die simpele dingen :). Staan ook ergens rotsjes met paranoten en zeezout op de blog. Moet je ook een proberen. Kan ook met andere noten of pinda's. Is ook zo lekker met dat zout erbij
VerwijderenIk ga ze een deze dagen eens maken want ik heb een hele grote zak met zoute pretzels gevonden in een supermarkt hier in de buurt.
BeantwoordenVerwijderenDe combinatie is echt lekker. Het zout haalt de smaak van de chocolade op.
Verwijderen