zaterdag 10 februari 2018

Italiaanse kaassalade met tomaat en basilicum

Deze vegetarische salade maak ik regelmatig voor op brood tijdens de catering. Het is erg geliefd bij een groot publiek. Ik had per abuis het recept verwijderd dus heb ik het herschreven. Hierdoor kan het zijn dat het er iets anders staat dan dat je eerder had gezien.


Nodig (ca. 300 gram): 
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 100 gram (red pearl) tomaatjes
- verse basilicum
- 50 gram creme fraiche
- 2 eetlepels yogonaise
- Italiaanse kruiden naar smaak
- snufje peper en zout

Snijd de tomaten in hele kleine stukjes. Meng de tomatenstukjes met de geraspte kaas en met in reepjes gesneden basilicum. Maak een sausje van creme fraiche en yogonaise. Maak op smaak met Italiaanse kruiden, een snufje peper en wat zout. Meng net zoveel van de saus door het tomatenmengsel als je wilt.

Serveer de salade op een vers broodje of op toast.

Variatie: 
- Varieer met de kaassoort. Neem mozzarella of juist een oude kaas. Een combinatie van kaassooorten kan ook.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



2 opmerkingen:

  1. Zou het ook met gedroogte tomaatjes kennen ben niet zo gek van tomaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker kan dat. Geeft een andere smaak maar lijkt me ook erg lekker.

      Verwijderen