dinsdag 28 februari 2017

Gevulde pasta (ravioli, tortelloni) met broccoli, kip en kaassaus uit de oven

Voor dit recept is het lekker (en weer eens wat anders) om een gevulde pastasoort te gebruiken. Dit kan ravioli zijn maar ook tortelloni of perline. Qua vulling nam ik er eentje met kaasvulling maar er zijn veel soorten in omloop die er allemaal lekker bijsmaken. Zoals een vulling van rauwe ham of champignons. Er kwam een Amerikaans filmpje voorbij op Facebook wat me inspireerde iets met deze combinatie te doen en daar heb ik geen spijt van, komt vaker op tafel.


zondag 19 februari 2017

Kleurrijke paprika salsa van Martha

Iedereen die mij al langer volgt weet dat ik niet goed tegen paprika kan en het daarom ook nooit eet en ook weinig gebruik in de keuken. Er staan wel recepten op mijn blog waarbij paprika zeker als variatie aan toegevoegd kan worden maar echte recepten met paprika in de hoofdrol staan er eigenlijk niet. Maar daar komt nu verandering in. Ik heb hier een heel leuk recept voor je.

Martha van "Koken met Kokkie M" gaf mij de primeur van dit heerlijke kleurrijke recept. Ik mag het van haar delen hier en zij zet het dan pas later op haar website. Is dat niet vreselijk lief? Bij het zien van de foto begin ik al te watertanden maar daar moet ik het bij laten. Jij hopelijk niet, dus ik zal zeggen, maak het snel en geniet ervan.


vrijdag 10 februari 2017

Bosui of lenteui drogen

Zo leuk, dit is weer iets wat per toeval is ontstaan. Ik had gesneden lente ui over, had het weggezet en was het vergeten. Waarom drogen? Nou, ik heb vaak wat over en dan vind ik het zonde om weg te gooien. De gedroogde ui kan je gebruiken in sauzen of soepen.


zondag 5 februari 2017

Boerenkool op z'n Oosters met een beetje pit

Ik had vandaag enorm veel trek in boerenkool maar niet in stamppot. Ik was een aantal recepten tegengekomen (in twee supermarkt magazines en achterop een zak boerenkool) waar gesproken werd over gewokte boerenkool met sambal en ketjap. Ik ben wat gaan samenvoegen en we hebben gesmuld. Snel dus plaatsen hier want dit wil ik zeker vaker gaan maken.


vrijdag 3 februari 2017

Lemoncurd fudge in een jasje van chocolade (dus een overheerlijke bonbon)

Afgelopen maandag publiceerde ik het recept van de drop / salmiak fudge waarbij ik beloofde ook het recept van de lemoncurd fudge te plaatsen. Ik heb al heel wat soorten fudge gemaakt maar deze fudge wilde na een nacht koeling niet hard worden. Heel erg zonde want ze waren enorm lekker maar heel lastig om te eten. Ik heb het toen even laten bezinken en besloten er bonbons van te maken. Dit werd een beetje een knoeiboel maar uiteindelijk vind ik dat ze best nog goed gelukt zijn en ze werden er door de chocolade alleen maar lekkerder door.