vrijdag 30 september 2016

Voor op toast: Kip-satésalade

Het is weer tijd voor een toastsalade. Ik heb een recept voor je van kip-satésalade. Gemaakt met verse kip en wat saus. Zo klaar, zeker als je nog een stukje afgekoelde kip hebt liggen.

Je kent het wel, van die kleine bakjes in de supermarkt met tientallen soorten salades die je meestal 's-avonds op tafel zet bij de borrel of op een verjaardag. Ze zijn zo gekocht, niet duur maar heb je wel eens gekeken wat erin zit? Ik noem maar wat dingen als voorbeeld: kleurstof, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, gistextract en dan niet te vergeten de hoeveelheid suiker en zout. Dat is niet de reden dat ik ze zelf maak, maar ik schrok er wel van toen ik laatst bewust op de verpakking keek.

Deze kip-satésalade werd per toeval gemaakt. Ik was bij mijn vriendin, wij hadden trek in iets hartigs. Zij had nog wat kip liggen en met een beetje van dit en een beetje van dat ontdekte wij de kipsaté-salade. Thuis nog een keer gemaakt voor de foto's en dan nu het recept.


zondag 25 september 2016

Aardbeien gedoopt in de chocolade

Eigenlijk geen echt recept te noemen maar wel een ontzettend lekkere combinatie. Ik heb ze al een paar keer gemaakt voor mijn cateringbedrijf en wil ze daarom toch met je delen.


maandag 19 september 2016

Aardappel wedges met Italiaanse kruiden uit de oven

Mijn man is pas met zijn mama naar Canada geweest op familiebezoek. In een restaurant bestelde ze potatoes en kregen ze mooie grote wedges met mayonaise erbij. Ik kreeg een foto opgestuurd met de vraag erbij of ik ze ook wilde maken als ze weer thuis waren. Ze zagen er heerlijk uit dus natuurlijk wilde ik dat. Wel met mijn eigen kruidenvariatie. Ik koos voor Italiaanse kruiden. Zij aten de aardappels als tussendoortje, wij hebben ze gegeten met geroosterde bloemkool en een stukje kip.

Aardappel wedges met Italiaanse kruiden uit de oven

zondag 11 september 2016

Feestelijke popcornmix

Deze schaal met popcorn doet het enorm goed op een kinderfeestje is dan zo leeg. Je kunt de mix ook verdelen in leuke bakjes als traktatie op school (mag dat nog) of voor op de bank tijdens het kijken naar een leuke film.


donderdag 8 september 2016

Tomatentapenade met zongedroogde tomaat & originele tapenade met olijven

Tapenade staat voor een dikke koude saus bereid met olijven en kappertjes. Pesto is een smeuïge saus gemaakt met o.a. basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas (wiki). Tomatentapenade is eigenlijk een niet bestaand iets maar een soort variatie op eerder genoemde. Hoe je het wilt noemen moet je dus zelf maar uitmaken. Ik heb het tapenade genoemd maar tomatensmeerseltje voor op toast kan ook. Ach, als het maar lekker is toch. Hieronder het recept en ook het recept van de originele tapenade.



vrijdag 2 september 2016

Wraps met kip en ananas

Deze wraps maakte ik voor de mannen toen ze vorige week naar Max Verstappen gingen kijken in Francorchamps. Max eindigde op de elfde plaats. Deze wraps op de eerste.