vrijdag 12 augustus 2016

Groot succes! Kip in romige wijnsaus

Ik kwam laatst een recept tegen op Pinterest wat me erg lekker leek. Nou dat was het ook, het was echt heerlijk! Ben het gaan maken maar heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. Zo heb ik onder andere gestrooid met de Italiaanse kruiden die ik altijd op voorraad maak zodat ik niet van alles los hoef te gebruiken. Verder nog extra groenten toegevoegd en extra kaas. Om te onthouden hoe ik het heb gemaakt, plaats ik het recept op mijn blog. Het oorspronkelijke recept komt hier vandaan.


woensdag 3 augustus 2016

Heerlijke kipcocktail (of garnalencocktail) met walnoten en mandarijntjes

Zolang ik mij kan herinneren maakt mijn moeder met de Kerst kip- en garnalencocktail als voorgerecht. Lekker om een uurtje of vier 's-middags van smullen zodat er daarna weer ruimte vrij kan komen voor het diner. De basis van deze twee cocktails is hetzelfde en vlak voor het opdienen kunnen wij dan kiezen welke wij willen.

Zelf maak ik het ook wel op andere dagen maar toch eigenlijk meestal met de feestdagen om het iets speciaals te laten blijven. Toch doet het 't erg goed op andere dagen. Je kunt het dus ook maken als er iemand komt eten of als je gezellig uitgebreid wilt dineren met je gezin. Toen ik vorige week cocktailsaus maakte voor de foodblogswap heb ik gewacht tot de dag dat wij bij mijn vriendin gingen eten. Ik heb er toen kipcocktail mee gemaakt en het daarmee naartoe genomen als voorafje.