maandag 31 augustus 2015

Kip gerold in katenspek

De komende periode ga ik je lastigvallen met allerlei tapashapjes want dan kan ik ze ook sneller terugvinden als ik ze weer wil maken, Mijn man was half augustus jarig en toen heb ik zo'n 20 verschillende hapjes voorgeschoteld. Een aantal kant en klaar zoals droge worst, toast, olijven en nog wat dingen maar voor een groot gedeelte ook heerlijke dingen zelf gemaakt.

Eén van die hapjes was kip in katenspek. Heel simpel te maken en altijd even lekker. Ook heerlijk als avond, borrelhapje. Koud en warm goed te eten.


zondag 30 augustus 2015

Dukkah Dip

Dukkah Dip. Wat? Ja, Dukkah Dip. Dukkah Dip is een Egyptische noten, zaden, kruidenmix. Volgens zeggen staat er daar op elke hoek van de straat een verkoopwagen met dukkah. Voorbijgangers kopen een zakje, krijgen er brood bij en gaan ter plekke dopen en dippen. Ik serveer het thuis. Als luxe voorgerechtje, borrelhapje of zoals hier als tapashapje.


Knoflook champignons

Laatst hadden wij een tapasfeestje waarbij ik deze heerlijke champignons heb geserveerd. Ik eet ze normaal eigenlijk nooit omdat ik niet zo weg ben van de beet van champignons maar deze waren zo lekker dat ik ze ook heb gegeten. En... het smaakte naar meer.


vrijdag 21 augustus 2015

Review Hokkien mie van Conimex

In een eerdere blog schreef ik al dat ik een pakket met producten opgestuurd had gekregen. Om uit te proberen maar vooral met de uitdaging er iets anders van te maken dan op de verpakking beschreven staat. Eén van deze producten was een pakket Hokkien Mie van Conimex. Ik schrijf was, want ik heb de maaltijd gemaakt en nu is het op. Maar, ik ga het zeker vaker kopen. Jammer dan voor het zoutgebruik en de E-nummers waar velen over klagen. Alles met mate en dan moet het gewoon kunnen.

Mijn oudste en zijn vriendin zijn gek op noodles. Zodra ze op zijn krijg ik zelfs een appje of ik nieuwe wil kopen. Ze worden zeker een paar keer per maand gegeten en dan als tussendoortje op een vrije dag. Vorige week hadden ze weer vrij en bedacht ik me dat ik het pak Hokkien Mie nog had staan. Ik gekeken wat ik nog meer in huis had en zo kwam ik met een flinke kipfilet, ui, tuinerwtjes en maïs tot een heerlijke combinatie. Als late lunch geserveerd en er zelf van meegegeten.


donderdag 20 augustus 2015

Zelf kruidenmixen maken -> Marokkaanse kruidenmix

Met Moederdag kreeg ik een tajine cadeau dus moest er Marokkaans gekookt worden. Nou, dat is dus echt geen straf want er komen de meeste lekkere gerechten tevoorschijn. Ik heb nu meerdere keren gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt (keftatajine) maar onlangs ook gehaktballetjes in saus met snijbonen en cherrytomaatjes. Voor nu het recept voor de kruidenmix. De recepten van de gerechten volgt nog. Kan je niet wachten, laat je dan inspireren door mijn bord op Pinterest. Heb je geen tajine (spreek uit als tásjien), dan kan je ook een braadpan met deksel of ovenschaal met deksel gebruiken.

Als je zoekt op Marokkaanse kruiden kom je onder de naam ras-el-hanout honderden verschillende recepten tegen. Ik ben gaan proeven en mengen en kwam tot onderstaand mengsel.


donderdag 13 augustus 2015

Bobotie zonder pakjes en zakjes

Ooit plaatst ik een recept van bobotie waarbij ik nog zakjes sausmix gebruikte. Tegenwoordig maak ik het helemaal zelf en dat is net zo eenvoudig.

Het maken van een sausje met wat boter en bloem is een soort van tweede natuur geworden dus waarom zal ik nog zakjes sausmix halen? Zelf maken is gezonder, vaak lekkerder en stukken goedkoper. Verder is het net zo snel klaar en kan er ook heel weinig verkeerd gaan. Is de saus te dik dan gooi ik ik er wat vocht bij en is het te dun dan maak ik het wat dikker met lopend meel. Heb ik te weinig (gebeurd eigenlijk nooit), dan is er zo wat bijgemaakt en teveel dat vries ik in.

Voor nu het recept van de bobotieschotel waar dus een zelfgemaakte kerriesaus doorheen zit. Hier ook met verse sperziebonen (ipv uit blik) want die zijn nu volop verkrijgbaar en hartstikke lekker. Het is geen origineel recept maar er wel door geinspireerd.


donderdag 6 augustus 2015

Hollandse bamischotel

Wij zijn gek op bami. Meestal wordt het gegeten op z'n Oosters (zie ander recept) maar het kan ook op z'n Hollands. Hollandser dan dit kan eigenlijk niet. Alleen de bami is Oosters maar dat is alleen het merk want ook dat komt gewoon uit Nederland. Ik kreeg een aantal producten opgestuurd met de uitdaging er mee te experimenten en dat is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Wij genoten ervan.


Mexicaanse gehaktballen met BBQ saus

Deze gehaktballen zijn een variatie op de megaburgers. Ik wil met dit recept laten zien dat je met bijna dezelfde ingrediënten toch iets anders kunt maken.


Mexicaanse koude bonensalade

Op deze blog kan je ook het recept vinden van Mexicaanse gehaktballen. Hierbij heb ik een heerlijke koude bonensalade bij gemaakt. Ik heb de resterende bonen van het andere recept aangevuld met een extra blik zwarte bonen. Je moet het zeker eens proberen. Is er erg lekker bij.



Kaasaardappelen uit de oven

Wat een feest was dit. Kaasaardappelen uit de oven. Wij eten graag aardappelen en zeker als ze uit de oven komen (zie ook hier). Met een lepeltje olie en wat kruiden heb je zoveel meer dan gekookte aardappelen en ze druipen tenminste niet van het vet wat je bij gebakken aardappelen of gefrituurde aardappelen hebt. Niet erg maar dit vinden wij gewoon lekkerder. 

Meestal bak ik de aardappelen alleen met wat zout of kruiden maar vandaag had ik er geraspte kaas overheen gedaan en ze teruggezet in de oven tot de kaas ging smelten. Een feestje wat zeer werd gewaardeerd. 


woensdag 5 augustus 2015

Smoothie gemaakt met Alpro Soya Mild - Review

Door het bloggen word ik steeds vaker door bedrijven benaderd. Zo werd ik onlangs benaderd door iemand die testers zoekt voor Alpro Soya Mild. Zelf kon ik het product niet en het maakte me nieuwsgierig. Ik heb er in ieder geval een heerlijk smoothie mee gemaakt. Wil je de sojadrink ook testen*, lees dan verder.