maandag 30 maart 2015

UItgeholde paprika met saus voor bij de rauwkost

Als je rauwkost op tafel zet met een verjaardag of feestje dan is het erg leuk om de saus te serveren in een uitgeholde paprika. Snijd het kapje eraf, haal de zaadjes eruit en vul met saus.


dinsdag 24 maart 2015

De top 10 - Pasen

Met Pasen besteden wij vooral aandacht aan de brunch en minder aan het avondeten. Het brunchen doen wij met de hele familie. Natuurlijk staan de eieren dan op de voorgrond. Gekookt eitje op een beschuit, pasteibakje met eierragout, gehaktbrood met ei en een advocaatje in de middag. Er worden altijd teveel eieren gekookt dus de tweede dag staat er standaard eiersalade op tafel. 

Hieronder de Top 10 (14) voor een geslaagde brunch.

Zelfgemaakte eierragout

Deze eierragout komt sowieso altijd met Pasen op de brunchtafel en dan geserveerd in een zelfgemaakt pasteibakje.

Daarbuiten eten wij de ragout graag als avondmaaltijd en dan geserveerd met rijst. Vaak met bloemkool of broccoli erbij. Vandaag heb ik er een combi van gemaakt. Eieragout in een pasteibakje met een timbaaltje van rijst en doperwtjes erbij. Een heerlijk vegetarische maaltijd waar iedereen van gesmuld heeft.


Zelf pasteibakjes maken

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Pasteibakjes kan je kant en klaar kopen maar als je er maar een paar nodig hebt blijf je altijd met een aangebroken verpakking zitten. Ook is het goedkoper en verser als je ze zelf maakt. Wil je het netjes doen dan druk je met een glas een cirkel uit een plak bladerdeeg en daar leg je dan weer een ring bovenop. Ik heb het veel eenvoudiger gedaan.


maandag 23 maart 2015

Spinazie uit de oven, nu met gehakt

Het best bezochte recept op deze blog is spinazie met kip uit de oven. Ergens snap ik dat niet want het is gewoon spinazie, kip, kaas en aardappelen maar iedereen die het maakt is er weg van en het recept gaat dan ook viraal over internet. Ik moet zeggen dat het bij ons thuis ook altijd favoriet is. Ongemerkt eet je veel meer groenten weg dan als je de spinazie en aardappelen los van elkaar op het bord serveert. De combi is gewoon erg lekker en daar heb ik dan ook een variatie op, die hier ook graag gegeten wordt.


zondag 22 maart 2015

Mini appelhapjes uit de cupcakemaker

Je kunt veel meer doen met een elektrische cupcakemaker dan cupcakes bakken. Ik dacht dat ze het qua hitte niet zouden halen. Ben het gaan testen maar het kan echt.

Als test mini appeltaartjes gebakken met bladerdeeg. Natuurlijk was dat smullen.


zondag 15 maart 2015

Chocolate bark met pretzels

Laatst had ik van de leuk uitziende en lekker smakende chocolade pretzels gemaakt en daar had ik dus nog pretzels van over. Omdat het ook makkelijk kan en net zo lekker is heb ik er deze keer een bark van gemaakt. Chocolade smelten, alles erdoor, uitsmeren, opdrogen en in stukken breken en je bent klaar. Hieronder het recept.

Ondertussen heb ik krakelingen gevonden in Duitsland, in meerdere soorten maten. Bij de supermarkt in NL ben ik div. bakjes tegengekomen met krakelingen, maar dan wel met andere zoutjes erbij.


donderdag 12 maart 2015

Oreo cake

Ik ben een slechte kok. Tenminste als het op bakken aankomt. Op het moment dat ik zin heb om bijvoorbeeld een cake te bakken grijp ik altijd wel iets mis. De boter is op, de eieren zijn te koud of ik heb net niet meer genoeg bakmeel. Ook wil ik dat zo'n cake dan snel klaar is en niet dat ik eerst een kwartier moet mixen. Dat komt omdat ik niet voorbereid een cake ga bakken maar spontaan en dan moet het ook NU. Afgelopen week weer. Mijn zoon had examen gedaan en hoorde op dat moment al dat hij was geslaagd. Nou daar hoort dus cake bij en die moet het liefst net uit de oven komen als hij binnenstapt. Ik wilde al heel lang een cake maken met Oreo's (geinspireerd op de stroopwafelcake) en laat ik die overheerlijke pikzwarte koekjes nou net in huis hebben samen met nog twee pakken simpele cakemix die je alleen met water hoeft te mengen. Hieronder het resultaat.

Ik weet wel heel goed hoe ik een "echte" cake moet bakken dus dat recept staat er ook bij.



dinsdag 10 maart 2015

Eén jaar "Lekker eten met Marlon"

Deze week bestaat "Lekker eten met Marlon" alweer één jaar. Wie mij vanaf het begin gevolgd heeft weet dat ik ben gaan bloggen doordat ik zoveel reacties kreeg op mijn recept in het blad Boodschappen. Ik kreeg mailtjes en berichtjes vanuit het hele land of ik wist dat ik erin stond. Zelfs op straat werd ik aangesproken en de tandartsassistent begon erover. Ik wist niet dat Boodschappen zo populair was.


Hoe is het jaar verlopen? 

donderdag 5 maart 2015

Mexicaanse kaassoep

Via Pinterest kwam ik laatst weer eens zo'n foto tegen waarvan ik dacht, die moet ik maken. Het zag er zo onwijs lekker uit en OMG wat smaakte dat ook verrukkelijk. Ik heb het iets anders gemaakt dan het recept wat ik daar tegenkwam want daar ben je hobbykok voor (je eigen draai ergens aan geven) maar je moet het echt proberen. Een heerlijke eiwitrijke maaltijdsoep voor het weekend.


maandag 2 maart 2015

Roseval aardappeltjes uit de oven

Wij zijn gek op aardappelen uit de oven. Het liefst met schil. Er zit enorm veel smaak aan en het is heel eenvoudig te bereiden. Ideaal met visite want er kan geen friteuse tegenop bakken. 

Deze keer had ik Roseval aardappeltjes bereid met Provençaalse kruiden en later gemengd met spruitjes. Je kunt ze natuurlijk bij alles eten dus als je spruitjes niet lust dan eet je ze gewoon bij iets anders. Wat dacht je ervan om ze eens te eten ipv friet met een lekkere dot mayo erbij :).