zaterdag 28 februari 2015

Rocky road fudge waarbij ik zoet en zout combineer

Ik denk steeds er staan al genoeg fudge recepten op mijn blog. Maar als ik dan vraag welk recept willen jullie zien en ik geef de keuze uit meerdere recepten dan wordt er massaal op fudge gestemd. Dit keer een recept voor durfals. Het is namelijk zoet met zout gecombineerd. Een aparte smaaksensatie die ik ondertussen echt ben gaan waarderen.

Zie je de combinatie niet zitten dan maak je ze gewoon zonder zout. 


zondag 22 februari 2015

Alleen voor wie durft. Chocolade pretzels

Wie cadeautjes krijgt, geeft ook wat weg :)

Weer zo'n combi van zoet en zout en deze kan gewoon echt niet verkeerd gaan. Je hebt namelijk alleen pretzels en chocolade nodig en de zout op de pretzels zorgt voor precies de juiste verhouding. Geen angst dus dat je uitschiet met je zoutvaatje.Ik had ze vandaag meegenomen naar een beurs en er werd lekker van gegeten. Vooral lekker als je een beetje flauw bent. Hier het recept om ze zelf te maken.



Cadeautje gekregen en het werkt!

Vanaf nu is deze blog te bezoeken via WWW.LEKKERETENMETMARLON.NL. Zonder hoofdletters hoor maar ben zo blij dat ik even wil schreeuwen. Ik heb een eigen domeinnaam!!!

Gewoon de naam zoals ook de blog genoemd wordt. Hoef je niet meer in je geheugen te graven wat het ook alweer was. Dus: "Lekker eten met Marlon punt NL".

Dank voor alle enthousiasme en input. Zonder jullie was het nooit zo ver gekomen :). 



Deel gerust dit bericht als je vindt dat anderen ook mee mogen genieten van mijn recepten.



donderdag 19 februari 2015

Rendang ketjap -> De lekkerste runderstoof die ik ooit heb gemaakt

Is het rendang? Nee! Is het smoor daging? Nee! Eet je je vingers erbij op? Als je niet op past wel! Is het lekker? Ja, het is TE lekker! Een lekkerder runderstoof ken ik eigenlijk niet terwijl ik dacht dat de winterse stoofschotel met tomaten het allerlekkerst was.

Ik had nog kokosmelk over en met ketjap en kruiden ben ik maar gewoon wat gaan doen. Gelukkig had ik alles opgeschreven zodat ik het nog vaker kan gaan maken en het kan delen zodat jullie het ook kunnen proberen. Snel doen, dit wordt je favoriet! Laten we het voor het gemak rendang ketjap noemen.


Kruidige hutspot met ontzettende lekkere runderstoof

Gewone hutspot vinden wij saai. Ik maak het dus altijd op smaak met extra kruiden. Vroeger deed ik dat met een zakje gewelde nasimix, tegenwoordig met mijn eigen nasikruiden. 


woensdag 18 februari 2015

After eight chocolate bark

Ik heb al twee keer after eight chocolate bark gemaakt. De gewone en de luie (lees nog sneller klaar) variant. Ik had al mint bark gemaakt met candy canes en toen liet Barbara een variant met dessertmints voorbij komen. Daar ben ik weer verder mee doorgegaan en zo heb ik naast de pepermuntkussentjes ook nog van die lekkere after eight chocolaatjes toegevoegd. Afijn, hier is het recept en kijk zelf maar hoe jouw variant gaat worden :). 


dinsdag 17 februari 2015

De top 10 - Een compleet Grieks menu

Er staan ondertussen zoveel Griekse gerechtjes hier op mijn blog dat ik ze eens onder elkaar heb gezet. Zo kan je ze lekker snel terugvinden en het ook een keer maken. Vorige week stond er een compleet menu op tafel en dat ging er bij iedereen goed in. Er zal heus wel een Hollands tintje aan zitten maar dat mag de pret niet drukken. Hieronder wat Griekse gerechtjes bij elkaar.


zaterdag 14 februari 2015

Griekse borrelballetjes met tzatziki

Ik had lekker veel tzatziki gemaakt zodat ik de dag erna borrelballetjes kon serveren met tzatziki in een mini glaasje. Is toch veel leuker dan een zak chips op tafel zetten als je visite hebt. 


Griekse salade met tomaten, komkommer, witte kaas en rode ui

Afgelopen week werd mijn zoon 21 jaar en toen heb ik een Griekse maaltijd in elkaar gezet. Ik had nog niet alle recepten geplaatst maar die kan je nu allemaal vinden hier op de blog. Bij deze de heerlijke grove Griekse salade waar goed van gegeten werd.



Knoflook kruidenboter op z'n Grieks, Italiaans, Mexicaans, Oosters enz.

In de basis is kruidenboter gemaakt met roomboter en wat zeezout en (verse) knoflook al heerlijk. Ik maakte laatst een Griekse maaltijd en toen maakte ik de kruidenboter net even anders door er Griekse kruiden aan toe te voegen.


Griekse tzatziki (yoghurtsaus)

Er zijn heel veel recepten van tzatziki in omloop. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. 


Griekse tomatenrijst

Bij veel Griekse restaurant krijg je vaak zo'n heerlijke bolletje tomatenrijst bij je maaltijd. Dat kon natuurlijk ook niet ontbreken bij mijn Griekse maaltijd


Gevulde Peppadews met roomkaas

Bij het vertellen over mijn Griekse maaltijd kreeg ik de tip om er gevulde Peppadews bij te serveren. Peppadews zijn zoete pepers en lijkt op een kruising tussen tomaat en paprika. Je kunt potjes kopen waarbij ze al gevuld zijn met kaas maar daar zitten er veel minder in en ze zijn duurder. Ik heb ze zelf gevuld. Ben niet zo netjes te werk gegaan maar dat geeft niet toch?

woensdag 11 februari 2015

Vegetarische Italiaanse risotto met broccoli

Een vriend van ons is vegetariër en eet soms een hapje mee. In het begin kookte ik dan Hollandse pot en dan kreeg hij een vegaburger en namen wij een stukje vlees. Ook maakte ik wel gerechten met kaas (kaassoep, kaasrol) en deed ik er voor ons extra ham doorheen. Ondertussen begin ik mijn draai te vinden in de vega keuken en heb ik laatst vegetarische risotto gemaakt. Het leuke vind ik dat mijn gezin het al normaal gaat vinden dat wij af en toe een dagje vleesloos eten. 

Hier een probeersel van vegetarisch risotto waarvan de pan schoon leeg ging met de vraag het vaker te maken. 


dinsdag 10 februari 2015

Paranoten rotsjes met chocolade en zeezout

Ik dacht alle noten wel te kennen maar paranoten waren nog nieuw voor me. Vorige week zag ik ze liggen bij de Lidl en toen heb ik een zak meegenomen. Heel voorzichtig geproefd want ik ben allergisch voor hazelnoot en wist niet hoe ik hier op zal reageren. Maar, het ging goed en ze zijn lekker. Het doet me denken aan een combi van cashewnoot, een walnoot en een pecannoot. De eerste beet een cashewnoot en als je dan door eet het zachtere van de andere twee noten. 

Natuurlijk ook meteen aan het experimenten geslagen. Dat is het leuke als er een verjaardag aankomt, dan wil ik altijd wat nieuws op tafel zetten. Wat het geworden is zag je al in de titel. Ik heb er rotsjes van gemaakt. Net zoiets als pindarotsjes maar dan met de verrassende smaak van zeezout erbij. 


vrijdag 6 februari 2015

Chocolate bark met smarties

Het ging fout, goed fout. Ik wilde iets maken, deed iets stoms en toen hield het op. Gelukkig had ik vorige week geleerd hoe ik Chocolate Mint Barks moest maken dus kon ik mijn plan wijzigen en weer barks gaan maken. En eerlijk gezegd vind ik deze nog leuker en lekkerder geworden dan de vorige. 

Wat er fout ging, dat zal ik je vertellen ... (en wil je niet verder lezen, scroll dan helemaal naar beneden, daar staat het recept).


dinsdag 3 februari 2015

Homemade marinade voor saté

Dit is grappig. Ik marineer altijd zelf mijn vlees voor saté en dacht dat iedereen daar zijn eigen recept wel voor had. Vroeger deed ik het met ketjap, knoflook en sambal, tegenwoordig gebruik ik er mijn eigen gemaakte nasikruiden voor. Toen ik een foto plaatste op Facebook of er belangstelling was voor het recept werd ik overspoelt met likes dus hier komt íe.