woensdag 1 juli 2015

Zelf milkshakes en fruitdrankjes maken

Met een blender maak je de heerlijkste ijskoude fruitdrankjes of milkshakes. Tegenwoordig liggen hier altijd wel een paar bananen in de vriezer of een handvol aardbeien. Ook haal ik wel van die doosjes met gemengd fruit in de diepvries bij de supermarkt als ik van plan ben te gaan shaken. Met wat melk en roomijs maak je snel en eenvoudig een lekkere milkshake en met fruit en vruchtensap kan je heerlijke fruitdrankjes maken. Het fijne van zelf maken is dat je zelf de zoetheid kunt bepalen.


Nodig voor een fruitige milkshake:
- 1 bevroren banaan of een handje ander bevroren fruit
- 1 bolletje roomijs
- scheutje melk


Bij het invriezen van bananen, appels, peren, perzik e.d. moet je ze eerst van hun schil ontdoen. Haal ook het klokhuis of de pitten eruit. Rood fruit als aardbeien en bessen kunnen zo de vriezer in. Meloenen kan je zonder schil in stukken snijden en dan invriezen.

Als je nog geen blender hebt, koop er dan eentje die ijs kan crunchen. Zo kan je het bevroren fruit direct toevoegen. Laat het fruit anders ontdooien tot het iets zachter is maar wel nog ijskoud.

Voor de bananenmilkshake haal je de banaan uit de vriezer en snijd je deze in stukken. Doe in de blender, schep er een bolletje roomijs bij en voeg een scheutje melk toe. Zet de blender aan en laat draaien tot de stukjes zijn fijngehakt. Met meer melk maak je de shake dunner.

Tips:
- Vergeten fruit in te vriezen en toch opeens trek? Gebruik vers fruit en voeg een paar ijsklontjes toe (als je blender het aan kan, voeg ze dan toe in de blender, anders achteraf) 
- Gezondere shake? Laat het roomijs achterwege en gebruik alleen melk. 
- Geen fruitliefhebber? Melk met roomijs doet het nog steeds goed als vanilleshake. Voeg oploskoffie toe voor een koffieshake.
- Meng het fruit met magere yoghurt en dan heb je gezonde yogidrink

Ijskoude fruitdrank: 
Meng bijvoorbeeld aardbeien met een scheutje dubbeldrank, wat water en wat munt erbij voor een heerlijke frisse limonade. Voeg evt wat limonadesiroop toe als je het toch zoeter wilt hebben. Ik heb hier gebruikt:
- 500 gram aardbeien (eerst bevroren)
- 500 ml water
- 500 ml dubbeldrank rood
- 1 eetlepel munt (optioneel)
- 1 eetlepel citroensap

Wil je helemaal geen suikerhoudende drank toevoegen, gebruik dan alleen water en voeg een scheut suikervrije limonadesiroop toe.

Wissel af met de soorten fruit of meng de sap met gemengd fruit. 


Laat me weten welke shake of fruitdrankje jij graag maakt. 



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


2 opmerkingen:

  1. Fram­boos-wa­ter­me­loens­ha­ke

    1 mini watermeloen


    2 rijpe bananen


    250 g doosjevol frambozen (diepvries)


    4 tl balsamicoazijn


    12 ijsblokjes
    Halveer de meloen, verwijder de schil en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de bananen. Doe de meloen, banaan, frambozen en balsamicoazijn in de keukenmachine en maal fijn. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Verdeel de shake over 4 hoge glazen en serveer met de ijsblokjes en een rietje.


    bewaartip:

    Je kunt de shake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en neem mee in een (thermos)fles.

    maar die van jou lijkt me ook Super lekker

    BeantwoordenVerwijderen