vrijdag 10 april 2015

Ham-kaas broodrol met behulp van pizzadeeg

Ik heb een hekel aan het maken van deeg. Dat kneden, laten rijzen (dus wachten), uitrollen en vieze handen is niet voor mij weggelegd. Soms doe ik het maar meestal grijp ik naar kant en klaar deeg als croissantjesdeeg, bladerdeeg of pizzadeeg. Deze heerlijk smakende ham-kaas broodrol is gemaakt van pizzadeeg en een groot succes met feestjes en verjaardagen.



Nodig:
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- 1 grote bol mozzarella (ca. 300 gram)
- 75 gram ham
- beetje bieslook (vers of gedroogd)
- 50 gram geraspte kaas
- peterselie voor garnering

Vaak zit er bij een rol pizzadeeg ook een potje tomatensaus. Deze is lang houdbaar en gebruik ik een andere keer door tomatensaus of als extraatje door de tomatensoep.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Haal het deeg uit de verpakking en rol uit op een stuk bakpapier. Bak het deeg vijf minuten voor in de oven. Haal het uit de oven, verdeel er reepjes ham en geraspte mozzarella overheen. Strooi daar nog wat bieslook over voor een milde uiensmaak. Laat de zijkanten een beetje vrij.


Rol het deeg in de lengte op en sluit de zijkanten dan af. Dit gaat niet makkelijk maar duw het maar een beetje dicht. Door het raspen van de kaas loopt er bijna geen kaas uit, hooguit wat vocht. Leg de naad naar beneden en strooi er wat geraspte kaas overheen.


Bak het brood mooi bruin in zo'n 12 minuten op 220 graden. Haal het uit de oven. Het deeg is nu waarschijnlijk wat vochtig geworden aan de onderkant omdat daar een beetje vocht uitsijpelt van de mozzarella. Als dat zo is draai je het brood om en zet je het nog 2 tot 3 minuten terug in de oven. 




Laat het brood afkoelen en snijd het in plakjes. Ik maak het brood gerust een dag eerder en bewaar het dan in schoon bakpapier in de koelkast. Dit gaat prima. Snijd het de dag van gebruik pas aan. 





Variatie:
- Ham, kaas en Italiaanse kruiden
- Cheddarkaas en andere kaassoorten gemengd
- Salami en kaas
- Kruidenkaas of roomkaas als basis
- Eigenlijk kan alles er tussen wat je tussen een tosti zou doen. Kijk dus ook eens hier


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


5 opmerkingen: