vrijdag 24 april 2015

Chocoladebollen of broodjes of croissantjes of hoe je het wilt noemen

Deze zoete versnapering doet het goed bij een high tea of brunch maar is ook erg leuk is als traktatie op school. Ik heb er paaseitjes voor gebruikt maar stukjes chocolade van een reep voldoen ook. Varieer verder naar hartenlust. Maak ze bijvoorbeeld ook eens hartig met blokjes kaas, stukjes ham, knakworstjes, roomkaas, salami, pesto of iets anders erin verwerkt.


Nodig (voor 18 bollen):
- 1 blikje (super) croissantdeeg
- 18 blokjes chocolade (ik heb wit, melk en puur gemengd)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het blik open. Door de schuine snijlijn te negeren krijg je drie rechthoekige plakken. Leg deze op elkaar. Snijd het rechthoek in zes stukken. Leg op elk plakje een paaseitje of blokje chocolade en rol het deeg eromheen. Leg ze naast elkaar op een stuk bakpapier met pakweg een centimeter ruimte ertussen. Dat ze iets tegen elkaar aangroeien is niet erg.



Bak de bollen mooi goudbruin in ca. 15-20 minuten. Warm zijn ze erg lekker omdat de chocolade dan nog zacht is maar koud gingen ze er ook goed in. 


Deze variatie ga je ook lekker vinden (klik op de foto): 




Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met croissantdeeg
- Bekijk hier de hartige variant: worstbollen


2 opmerkingen:

  1. Hallo Kan dit ook met Kruimeldeeg aub ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan maar besef dat je dan wel een veel krokanter broodje krijgt.

      Verwijderen