woensdag 31 december 2014

Voor op toast: Oude-kaas-salade

Een salade waar ik gek op ben is oude kaassalade en die maak ik dan ook gewoon zelf.


Nodig:
- 200 gram oude kaas geraspt
- 150-200 gram mayonaise
- 75-100 gram crème fraiche
- 1 kleine appel grof geraspt (ca. 100 gram, goudrenet of jonagold)
- een stuk of 6 kleine augurkjes heel fijn geraspt
- 2 theelepels mosterd
- peper, zout, kerriepoeder, knoflookpoeder, groen (peterselie, bieslook, bosui)

Je kunt de hoeveelheden ook halveren maar wij vinden het zo lekker dat ik altijd extra veel maak.

Meng de mayonaise met de crème fraiche. Breng op smaak met mosterd en kruiden. Rasp de appel en de augurk erdoor en meng de saus met de geraspte kaas tot je de verhouding lekker vindt. Wat hierboven staat is wat je ongeveer nodig hebt. Ik meng gewoon een paar scheppen mayonaise en crème fraiche door elkaar en bekijk dan later of er nog meer doorheen moet. 

Erg lekker op toast, een stukje stokbrood maar ook op een zacht wit puntje of een grove bruine boterham tijdens de lunch. Ook zeer geschikt op een casino boterham, zonder korstjes, in reepjes gesneden bij de high tea.


Foto gemaakt met ander licht tijdens de bereiding
Hier samen met de  kip-kerrie salade (midden) en de eiersalade (rechts)
Variatie:
- kan ook zonder appel
- kan ook met jonge of belegen kaas
- kan ook met room of yoghurt ipv crème fraiche

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

4 opmerkingen:

  1. Erg lekker !!!
    Heb de tweede keer de appel weggelaten en snippers gebakken Bacon toegevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook heel lekker! Ga zo door 😆

    BeantwoordenVerwijderen