woensdag 12 november 2014

Sinterklaas rocky road fudge met strooigoed

Over enkele weken is het alweer Sinterklaas. Ben wat dingen aan het proberen om eens wat anders voor te zetten dan hert basis snoepgoed en zo kwam ik op deze rocky's met strooigoed. 


Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350-400 gram chocolade
- vulling

Als vulling heb ik gebruikt:  
- ca. 10 witte chocolade kruidnoten
- ca. 10 pure chocolade kruidnoten
- ca. 10 melk chocolade kruidnoten
- ca. 5 schuimpjes
- ca. 10 marsepein balletjes
- gewone kruidnoten
- amandelschaafsel (garnering)

Lees eerst het basisrecept hoe je uberhaupt fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen. Mijn ervaring over deze combinatie lees je onderaan.


Voor dit recept kan je chocoladeletters gebruiken maar gewone chocolade voldoet ook prima. Snijd de kruidnoten, marsepein en schuimpjes in stukjes. Verkruimel wat gewone kruidnoten voor de garnering. Los de chocolade op in de gecondenseerde melk en voeg de vulling toe. 


Verdeel de fudge over het bakpapier en strooi er verkruimelde kruidnoten en wat amandelschaafsel overheen, Snijd de palk (na 2 uur koelen) in kleine blokjes. 



Mijn ervaring:
De marsepein en kruidnoten in de fudge zijn een goede combinatie. De kleurtjes van de chocolade kruidnoten zie je niet meer terug in de fudge omdat deze wegsmelten door de warmte. De schuimpjes vond ik er qua smaak wat afwijkend bij. De kleur ervan staat wel leuk in de fudge en de kinderen vonden het wel geweldig. Wil je het goedkoop houden gebruik dan alleen simpele kruidnoten. 

Variatie, afwisselen met:
- stukjes speculaas
- stukjes Friese kruidnoten
- stukjes pepernoten (van die brokken)
- stukjes amandelnoten

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-----------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen