maandag 10 maart 2014

Ovenschotel met mais en winterpeen

Vorige week deze heerlijke schotel gemaakt. Kan volop mee gevarieerd worden en na het snijden van de groenten heb je er bijna geen omkijken meer naar. Door de grote hoeveelheid verse groenten en een weinig vet beschouw ik dit als een gezonde maaltijd.


Nodig:
- stukjes winterpeen
- maiskolf in stukken
- (roseval) aardappeltjes in gelijke stukken
- knoflookteentjes
- een ui in vieren gedeeld
- chilivlokken, peper en zout
- scheutje (olijf)olie

Ik heb hier geen hoeveelheden genoemd. Ga uit van ca. 200 gram aardappel en 200 gram groenten per persoon. 

- Maak de winterpeen schoon en snijd deze in stukken
- Idem voor de aardappelen. Ik heb de pommes rouges genomen van de AH. 
- Ontdoe de mais van het blad en de draadjes en snijd ze in vier of vijf gelijke delen. Hiervoor moet je flink kracht zetten. 
- Snijd een ui in vier stukken. Ik heb een rode ui genomen want die kleurt er zo mooi bij. Gewone ui kan ook. 
- Maak een paar teentjes knoflook schoon en plet deze een beetje zodat de smaak goed vrij komt. 

Meng alles in een grote ovenschaal. Doe er een scheutje olie overheen en wat chilivlokken, peper uit de molen en wat zout. Laat de schotel in ca. 45 minuten garen. Als het te hard gaat draai de oven dan terug naar 180 graden. Roer de schotel halverwege een keertje om zodat de rest van de groenten ook een mooi kleurtje kan krijgen.

Een heerlijke schotel zonder vlees. Kan je daar niet buiten eet er dan een lekker biefstukje bij of laat wat gekruide kip meegaren. Maak gerust wat extra want je kunt de schotel makkelijk de volgende dag weer opwarmen. 


Kindvriendelijk

- Veel kinderen smullen hiervan

Variatie:
- Hou je van een pittige honingmosterdsaus kijk dan ook bij de Provençaalse ovenschotel

Tip:
- Het gerecht is goed te combineren bij het Mexicaanse Buffet

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Geen opmerkingen:

Een reactie posten